Agenten in gezicht geslagen in Haarlem en Zaandijk – NOS

Agenten in gezicht geslagen in Haarlem en Zaandijk - NOS
Man slaat agent met vuist in gezicht in Haarlem
Twee agenten van de politie-eenheid Noord-Holland zijn dit weekend mishandeld tijdens werktijd. Allebei kregen een klap in hun gezicht.

In het centrum van Haarlem namen twee agenten rond 03.00 uur poolshoogte na een conflict tussen een portier en een bezoeker van een horecazaak. Een van de twee agenten stond met de man die uit de zaak was gezet te praten toen die hem ineens een stomp gaf in zijn gezicht.

Na de klap rende de man weg. De andere politieagent wist hem te arresteren. De mishandelde agent heeft aangifte gedaan, schrijft NH Nieuws.

Een nacht eerder was ook een politieman in Zaandijk slachtoffer van mishandeling. Hij hielp zijn collega’s bij het insluiten van een 50-jarige man uit Zaandam, toen deze verdachte ineens uit zijn stoel opstond en de agent op zijn hoofd sloeg. Ook hier is aangifte gedaan.

Een dag eerder was het ook al raak op het politiebureau in Zaandijk. Een agent die een 50-jarige man vasthield, kreeg onverwacht een klap tegen zijn hoofd. Ook deze agent heeft aangifte gedaan.

“De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel”, staat in een verklaring. “Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect.”

In een reactie noemt de politie de acties onacceptabel. “Agressie of geweld tegen medewerkers, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd.”

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Stikstofcrisis raakt veel meer bedrijven: Onze frustratie is enorm Doordat projecten stil liggen, zitten ook toeleveranciers van de bouw in onzekerheid. Binnenschippers en transporteurs hebben het lastig.

De verdachte ging er vervolgens vandoor, maar na een korte achtervolging kon de politie hem pakken en met enige moeite in de boeien slaan. De agent, die gewond raakte, heeft aangifte gedaan.

Foute boeken in museum: Bezoekers mogen zelf oordeel geven Het Huis van het boek in Den Haag opent expositie over boeken die tegenwoordig vragen oproepen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.