Twee agenten mishandeld in Haarlem en Zaandijk – Metronieuws.nl

Twee agenten mishandeld in Haarlem en Zaandijk - Metronieuws.nl
Agenten in gezicht geslagen in Haarlem en Zaandijk
Twee agenten van de politie-eenheid Noord-Holland zijn dit weekend mishandeld tijdens werktijd. Allebei kregen een klap in hun gezicht.

In het centrum van Haarlem namen twee agenten rond 03.00 uur poolshoogte na een conflict tussen een portier en een bezoeker van een horecazaak. Een van de twee agenten stond met de man die uit de zaak was gezet te praten toen die hem ineens een stomp gaf in zijn gezicht.

Man slaat agent met vuist in gezicht in Haarlem

Na de klap rende de man weg. De andere politieagent wist hem te arresteren. De mishandelde agent heeft aangifte gedaan, schrijft NH Nieuws.

Een dag eerder was het ook al raak op het politiebureau in Zaandijk. Een agent die een 50-jarige man vasthield, kreeg onverwacht een klap tegen zijn hoofd. Ook deze agent heeft aangifte gedaan.

In een reactie noemt de politie de acties onacceptabel. “Agressie of geweld tegen medewerkers, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd.”

Tientallen wetenschappers die zich bezighouden met dementie vinden dat de overheid mogelijkheden om de ziekte te voorkomen onbenut laat.

Zaterdagochtend vroeg, rond 5.45 uur werd een politieagent het slachtoffer van mishandeling op het politiebureau in Zaandijk.

De agent hielp zijn collega´s met de insluiting van een 50-jarige man uit Zaandam. De verdachte zat op een stoel waaruit hij ineens opstond en de agent op zijn hoofd sloeg.

Het was de tweede mishandeling van een agent in Noord-Holland dit weekend. Op zondagochtend kreeg een agent bij een horecagelegenheid aan de  Riviervismarkt in Haarlem van een ‘klant’ een vuistslag in zijn gezicht. Deze agent heeft ook aangifte gedaan van mishandeling.