Man probeert kleuter te ontvoeren in supermarkt Haarlem – RTL Nieuws

Een echtpaar in Haarlem kreeg maandag de schrik van zijn leven toen een volkomen onbekende man in de supermarkt probeerde hun 4-jarige kleinzoon mee te nemen. Door kordaat optreden van de grootvader van het jongetje liep het goed af.

De jongen zat in het speelhoekje van de winkel, met zijn opa in de buurt, toen een volkomen onbekende man op hem afliep, hem een aai over zijn hoofd gaf en hem optilde en wilde weglopen. Zijn opa zag het gebeuren en riep onmiddellijk dat de man de jongen onmiddellijk los moest laten, waardoor het goed afliep.

Zijn oma deelde hevig geschrokken na afloop haar verhaal op Facebook om iedereen te waarschuwen. Haar waarschuwing werd duizenden keren gedeeld.

Winkelpersoneel bevestigt het verhaal aan RTL Nieuws en meldt heel duidelijke camerabeelden van het voorval te hebben. Het echtpaar zelf wil geen commentaar geven.

Opvallend is dat nog geen jaar geleden bijna hetzelfde gebeurde in Haarlem. In december 2018 maakte regionale omroep NH Nieuws melding van een soortgelijk verhaal in de stad.

Toen pakte een wildvreemde man bij de markt een 2-jarige peuter op en zette het op een rennen. Omstanders wisten de man te overmeesteren. Volgens de politie maakte die ontvoerder toen een verwarde indruk. 

Het is niet bekend of het nu om dezelfde dader gaat. Op de bewakingsbeelden zou de man in de Vomar duidelijk in beeld zijn gekomen. Het winkelpersoneel zegt te weten om wie het gaat.

HAARLEM – Een echtpaar in Haarlem kreeg maandag de schrik van hun leven toen een onbekende man hun vierjarige kleinzoon probeerde te ontvoeren.

In de supermarkt aan de Paul Krugerkade in Haarlem waar ze boodschappen gingen doen, wilde het jongetje de speelhoek in. Opa bleef in de buurt van zijn kleinzoon, oma ging boodschappen doen. Terwijl de jongen aan het spelen was, kwam er een man aan die hem een aai over zijn hoofd gaf en hem vervolgens wilde optillen en meenemen.

Gelukkig zag opa het gebeuren en schreeuwde naar de man dat hij zijn kleinzoon los moest laten. De ontvoerder schrok en ging er vervolgens snel vandoor.

In een inmiddels verwijderd bericht op Facebook laat de oma van het jongetje weten dat ze iedereen wil waarschuwen. Winkelpersoneel laat aan RTL Nieuws weten heel duidelijke camerabeelden van het incident te hebben.

Opvallend genoeg gebeurde er een jaar geleden bijna hetzelfde in Haarlem. Bij de markt tilde een man toen een tweejarige peuter op en zette het op een rennen. Of het om dezelfde dader gaat, is niet bekend.