Boeren opnieuw in protest tegen stikstofbeleid, provinciehuis Haarlem geblokkeerd – Hartvannederland.nl

Boeren opnieuw in protest tegen stikstofbeleid, provinciehuis Haarlem geblokkeerd - Hartvannederland.nl
Boeren onderweg voor protest bij provinciehuis Haarlem
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Trekkers voor het provinciehuis in Haarlem NOS zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Vandaag, 08:22 • Aangepast Vandaag, 10:35 Boeren protesteren bij provinciehuis Noord-Holland: aansluiten bij Friesland Bij het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem protesteren boeren tegen het provinciale stikstofbeleid. Ze hebben een petitie aangeboden met de symbolische boodschap dat ze bij Friesland willen horen, omdat de stikstofregels daar zijn versoepeld.

Drukke wegen Noord-Holland vanwege demonstrerende boeren

Bij het provinciehuis hebben zich zon tweehonderd boeren verzameld. Ze komen vooral uit Noord-Holland. Ook Friese boeren zijn naar Haarlem gereden om hun Noord-Hollandse collegas te steunen.

De ANWB verwacht files op de A9 en A7  en raadt mensen aan de ochtendspits zoveel mogelijk te vermijden. Tussen de Uitgeest en de Wijkertunnen staat het over zo’n 13 km al vast, zo meldt Rijkswaterstaat. 

Rijkswaterstaat waarschuwde vanochtend voor extra drukte op de wegen richting Haarlem. Onder meer op de A9 tussen Uitgeest en Haarlem veroorzaakten de trekkers vertraging.