Boerenprotest bij provinciehuis Noord-Holland: aansluiten bij Friesland – NOS

Boerenprotest bij provinciehuis Noord-Holland: aansluiten bij Friesland - NOS
Boeren zorgen voor file op A9 | Binnenland
Trekkers voor het provinciehuis in Haarlem NOS zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Vandaag, 08:22 • Aangepast Vandaag, 10:35 Boerenprotest bij provinciehuis Noord-Holland: aansluiten bij Friesland Bij het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem hebben boeren geprotesteerd tegen het provinciale stikstofbeleid. Ze hebben een petitie aangeboden met de symbolische boodschap dat ze bij Friesland willen horen, omdat de stikstofregels daar zijn versoepeld.

Bij het provinciehuis waren zon tweehonderd boeren. Ze kwamen vooral uit Noord-Holland. Ook Friese boeren zijn naar Haarlem gereden om hun Noord-Hollandse collegas te steunen.

De boeren kwamen met trekkers naar Haarlem, wat tot oponthoud leidde op de wegen er naartoe. De boeren protesteerden er in oktober ook al. Ook vanuit Friesland zijn actievoerders naar het provinciehuis gereisd.

Rijkswaterstaat waarschuwde vanochtend voor extra drukte op de wegen richting Haarlem. Onder meer op de A9 tussen Uitgeest en Haarlem veroorzaakten de trekkers vertraging.

HAARLEM – Voor de deur van het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem voeren maandag zon tweehonderd boeren actie. Ze demonstreren tegen het stikstofbeleid van de provincie. Het college van Gedeputeerde Staten kwam tegen 13.00 uur naar buiten om samen met Statenleden een petitie in ontvangst te nemen. De commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, sprak de betogers toe.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.