Handgranaat weggehaald bij deur stadhuis in Haarlem | Noord Holland – AD.nl

Handgranaat weggehaald bij deur stadhuis in Haarlem | Noord Holland - AD.nl
Verdacht object bij stadhuis Haarlem blijkt handgranaat te zijn
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

HAARLEM – Het verdachte object dat is aangetroffen op de trap voor het stadhuis van Haarlem lijkt volgens de politie een handgranaat te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het voorwerp inmiddels weggehaald.

Het Haarlemse stadhuis werd sinds september 2018 beveiligd vanwege bedreigingen aan het adres van burgemeester Jos Wienen. Die beveiligingsmaatregelen werden eerder dit jaar afgeschaald, maar niet helemaal opgeheven.

Na de vondst woensdagmiddag werd het stadhuis aan de Grote Markt ontruimd, maar kort na 17.00 uur werd het gebouw weer vrijgegeven. Ook de afzettingen in de omgeving werden opgeheven.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

De Haarlemse burgemeester Jos Wienen wordt al geruime tijd beveiligd, omdat hij wordt bedreigd. Uit welke hoek die dreiging komt is niet bekend. De politie kan niet zeggen of er een verband is met de vondst van de vermoedelijke handgranaat.