Inbrekers slaan slag bij Dierenambulance Haarlem, 1500 euro verdwenen – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Bij de regionale dierenambulance Haarlem aan de Willem Pijperstraat is in de nacht van woensdag op donderdag diefstal gepleegd. De insluiper moet een bekende zijn geweest, want het slot van de voordeur is niet geforceerd. ,,Iemand is met een sleutel en magneetdruppel naar binnen gegaan, laat bestuurslid Will van Bentem weten.

Er is vannacht ingebroken bij de dierenambulance in Haarlem. De inbrekers haalden de boel overhoop en namen een geldkistje mee. De schrik zit er bij de medewerkers goed in: "Wie doet dat bij een dierenambulance? Waar zit je gevoel?"

,,Vanmorgen vroeg zagen we de kast openstaan. De dief wist precies waar hij moest zijn, want alleen de deur van het kastje waar het geld lag is geforceerd. Veel andere kasten hebben ook een slot, maar daar zit niets van waarde in.

De dieven namen tussen de 1500 en de 2000 euro mee. “Dat is voor ons veel geld, we zijn een stichting. Daar moeten we veel ritten voor doen. Het is toch de diesel of een paar maanden huur die je weer bij elkaar moet sprokkelen.”

De dief is rond vijf uur s morgens via de voordeur naar binnen gegaan en heeft een ravage achtergelaten. Een geldkistje en een portefeuille zijn verdwenen. ,,De schade? Drie tientjes wisselgeld uit de portefeuille en zon 1500 euro uit het kistje. De stichting gaat het geld voortaan elders bewaren.

De schade valt verder wel mee. “Er is wat braakschade. Verder zijn we niet zon luxe organisatie, en we zijn handig dus we kunnen een hoop oplossen.”

Opvallend is dat ook achterdeur van het pand door de dader opengezet. ,,Daarna heeft de dader het sleuteltje doodleuk teruggehangen, aldus vrijwilliger Hanneke.

Op de sociale media krijgt de dierenambulance veel bijval. ,,Een dierenwinkel heeft al aangegeven actie voor ons te gaan voeren, sluit Van Bentem af.