Haarlemmermeer zwaait Weterings uit als ereburger

Haarlemmermeer zwaait Weterings uit als ereburger
Haarlemmermeer zwaait Weterings uit als ereburger
Mieke Booij roemde vooral de altijd persoonlijke aanpak van Weterings Volgens haar heeft hij zich bij de inwoners erg geliefd gemaakt. “Je bent een echte burgervader die we erg gaan missen.” Namens de raad kreeg de burgemeester een kunstwerk van kunstenaar Franz Bodner dat vrijwel niet te tillen was.

Na afloop van zijn speech gaf hij de voorzittershamer over aan Mieke Booij en zijn ambtsketen aan John Nederstigt. Komende week wachten een nieuwe hamer en ketting in Tilburg.
Zo ging burgemeester Mieke Blankers van Ouder-Amstel terug naar de tijd dat zij CDA-raadslid was in Haarlemmermeer en in de vertrouwenscommissie zat die Theo Weterings als burgemeester heeft voorgedragen. Blankers had graag gezien dat Weterings half december bij haar afscheid een speech hield, maar nu was het andersom. “Het kan verkeren”, zo citeerde Blankers Bredero. Volgens Mieke Blankers heeft zij er in feite voor gezorgd dat Theo Weterings burgemeester van Haarlemmermeer kon worden.

In zijn allerlaatste toespraak als burgemeester van Haarlemmermeer ging Theo Weterings in op alle woorden die over hem waren gesproken. Hij besprak tot slot drie thema’s die hem na aan het hart liggen: de metamorfose van Haarlemmermeer als gemeente die meetelt, de veiligheid van de poldergemeente en de inwoners en ondernemers van Haarlemmermeer die hem na ruim tien jaar zo lief zijn geworden.

Ook een ander lid van de vertrouwenscommissie van destijds, Arjo van Bezooijen van de ChristenUnie-SGP, voerde het woord. Hij had net als toen een smurfenpopje meegenomen. De leden van de vertrouwenscommissie hadden de smurfen bij zich om het ijs bij de kandidaat-burgemeesters een beetje te breken. Weterings kon zich dat nog goed herinneren.

Haarlemmermeer at Twitter: