Gemeenten geloven cijfers over vlieglawaai niet meer

enkele cijfers uit de nieuwe MER, waaruit volgens de luchthaven zou blijken dat er nog best groei mogelijk is. De luchthaven werd een dag later daarvoor door toenmalig staatssecretaris Dijksma op de vingers getikt. Ze noemde het ondoordacht en onhandig.

Video afspelen 01:48 Uithoorn en Castricum: door slechte ervaringen zeer kritisch over uitbreiding Schiphol Onhandig

een stokje voor. Het ministerie constateerde “grote verschillen in uitkomsten” tussen het oude en het nieuwe onderzoek, en eiste eerst meer duidelijkheid van Schiphol voordat de MER gepubliceerd zou mogen worden. Schiphol verwacht dat dit nog enkele maanden zal duren.
Omgevingsraad Over het functioneren van de Omgevingsraad zijn nog minder gemeenten te spreken. In principe beslist de Omgevingsraad komend jaar wat de nieuwe maximale groei van Schiphol mag zijn. De Omgevingsraad bestaat behalve uit de 31 gemeenten uit vertegenwoordigers van Schiphol, de luchtvaartsector, provincies en omwonenden.
De resultaten uit het onderzoekDe Omgevingsraad bestaat uit 31 gemeenten die rond Schiphol en de vliegroutes van Schiphol liggen. Daarvan hebben er twintig vragen van de NOS beantwoord.

Haarlemmermeer at Twitter: