Haarlemmermeer: Nomatie voor duurzaamste gemeente

Haarlemmermeer: Nomatie voor duurzaamste gemeente
Haarlemmermeer: Nomatie voor duurzaamste gemeente
Bart Boele24 jan. 2018Haarlemmermeer is met twee andere gemeenten genomineerd als meest duurzame gemeente van Nederland.

Zo’n vijftig zorgaanbieders zijn komende zondag aanwezig bij de Gezondheidsbeurs Velsen in Sporthal Zeewijk IJmuiden.

De Fietsersbond wil dat auto’s in de bebouwde kom niet harder rijden dan 30 km/u. Een nobel streven, want dat scheelt 100 tot 130 verkeersdoden per jaar. Maar ook een onrealistisch en onhaalbaar streven, want het zit niet in onze natuur ons aan dergelijke generieke snelheidsbeperkingen te houden. De mens is een mateloos wezen en de drang het gas diep in te trappen in een voor snel en comfortabel rijden gebouwd voertuig is vele malen sterker dan het plichtsbesef dit omwille van andersmans veiligheid te laten.

Podiumdichteres Demi Baltus uit Spaarndam, die ook veel in Velsen actief is, zal om de week op vrijdag een gedicht voor deze krant schrijven. Omdat poetry slam vooral gehóórd moet worden, is haar voordracht op de website te zien en te horen.

Vier jaar na de nucleaire top in Den Haag komt Nederland de afspraken die toen met Amerikaanse president Barack Obama zijn gemaakt. Als eerste faciliteit in Europa is NRG in Petten – in samenwerking met haar partnerbedrijf Curium – gestopt met het gebruik van hoogverrijkt uranium voor de productie van medische radio-isotopen.


Haarlemmermeer at Twitter: