N201 omgeleid door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

N201 omgeleid door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel
N201 omgeleid door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel
Regio – De provincie Noord-Holland voert van donderdagavond 8 tot en met 10 maart a.s. onderhoud uit aan het Amstelaquaduct tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen en aan de Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer.

Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

De N201 wordt van donderdagavond 8 maart 20:00 uur tot vrijdagochtend 9 maart 05:00 uur ter hoogte van het aquaduct onder de Amstel in Uithoorn afgesloten. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt met gele borden omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196.

De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 9 maart 19:00 uur tot zaterdagochtend 10 maart 06:00 uur. Als de werkzaamheden uitlopen, wordt zaterdagavond 10 maart van 19:00 uur tot zondagochtend 11 maart 06:00 uur als reservenacht gebruikt.

Het verkeer op de N201 wordt met gele borden omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer. 

Voor de veiligheid en doorstroming van het Amstel Aquaduct en van de Waterwolftunnel, moeten deze regelmatig worden onderhouden. Meestal gebeurt dit terwijl ze beiden open blijven voor verkeer. Drie maal per jaar echter worden het aquaduct en de tunnel afgesloten voor de veiligheid van het onderhoudspersoneel en een snel verloop van de werkzaamheden.

Het Amstel Aquduct en de Waterwolftunnel krijgen niet alleen preventief onderhoud, maar er vinden ook inspecties en testen plaats. Bovendien worden wanden en markeringen gereinigd en veiligheidsmiddelen gecontroleerd.

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen gebeurt het werk s nachts.

Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 – 0200 600 (gratis) of per email via servicepunt@noord-holland.nl.

De provincie Noord-Holland voert van 8 tot en met 11 maart 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen en aan de Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer. Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging. Afsluiting N201ter hoogte van Amstelaquaduct. De N201 wordt ter hoogte van het aquaduct over de Amsteldijk in Uithoorn afgesloten van donderdagavond 8 maart 2018 van 20.00 uur tot vrijdagochtend 9 maart 05.00 uur. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt met gele borden omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196.  Afsluiting N201 ter hoogte van Waterwolftunnel. De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 9 maart van 19.00 uur tot zaterdagochtend 10 maart 06.00 uur. Als de werkzaamheden uitlopen wordt zaterdagavond 10 maart van 19.00 uur tot zondagochtend 11 maart 6.00 uur als reservenacht gebruikt. Het verkeer op de N201 wordt met gele borden omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer. Voor de veiligheid en doorstroming van de Waterwolftunnel moet de tunnel regelmatig worden onderhouden. Meestal gebeurt dit terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar wordt de tunnel afgesloten voor de veiligheid van het onderhoudspersoneel en een snel verloop van de werkzaamheden. De Waterwolftunnel krijgt niet alleen preventief onderhoud, maar er vinden ook inspecties en testen plaats. Bovendien worden wanden en markeringen gereinigd en de veiligheidsmiddelen gecontroleerd. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen gebeurt het werk ’s nachts. Meer informatie. Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 – 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl


Haarlemmermeer at Twitter: