Beschonken piloot aangehouden op Schiphol

De luchtvaartpolitie heeft maandagochtend op Schiphol een 35-jarige piloot opgepakt die te veel had gedronken.

De man, die werkt voor een buitenlandse luchtvaartmaatschappij, wilde rond 10.00 uur in het vliegtuig stappen. Daar bleek hij ruim vier keer zoveel alcohol gedronken te hebben dan is toegestaan. Daarom is zijn vliegbrevet ingevorderd en heeft hij een dagvaarding gekregen. Hij is inmiddels wel weer op vrije voeten. In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan een vlucht geen alcohol drinken.

De politie heeft het vliegbrevet van de man afgenomen en hij heeft een dagvaarding gekregen. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartpolitie zit de man in Nederland vast en vliegt hij “waarschijnlijk dinsdag” naar zijn thuisland.

Piloot met een slok op aangehouden op Schiphol

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Piloot onder invloed aangehouden op Schiphol

Schiphol – De Luchtvaartpolitie heeft maandagochtend 9 april op Schiphol een 35-jarige piloot van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij aangehouden. De man was rond 10.00 uur aan boord van het toestel voor een vertrekkende vlucht en had teveel alcoholhoudende drank genuttigd. Het vliegbrevet van de piloot is ingevorderd en hij is met een dagvaarding heengezonden.

De 35-jarige piloot van een buitenlandse maatschappij was rond 10.00 uur vanochtend aan boord gegaan van zijn kist. Bij een blaastest bleek dat hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Dat zijn ongeveer vier glazen. Voor vliegtuigpersoneel is 0,2 promille toegestaan. Tien uur voor een vlucht mag luchtvaartpersoneel sowieso niet drinken.

Piloot uit vliegtuig Schiphol gehaald na positieve blaastest

De ademanalyse gaf een definitieve uitslag van 395 ug/l, dat is 0,90 promille, waar maximaal 0,2 promille voor vliegtuigpersoneel is toegestaan. In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan de vlucht geen alcohol nuttigen. De afdeling Luchtvaarttoezicht voert regelmatig alcoholcontroles uit onder vliegtuigpersoneel.


Haarlemmermeer at Twitter: