Floriande Makelaars bestaat tien jaar

Floriande Makelaars bestaat tien jaar
Floriande Makelaars bestaat tien jaar
Binnenkort is er een nieuwe website met woningvideos. "Daarmee zijn we uniek."

HOOFDDORP ‘Het contact met mensen, ze blij maken’. Het is de drijfveer van Mark Staats van Floriande Makelaars, die met zijn makelaarskantoor nu tien jaar is gevestigd aan het Genderenplein in Hoofddorp.

Floriande Makelaars ging van start op 1 april 2008. Vestigen in Floriande was een zeer bewuste keuze. "De meeste collega’s zitten in het centrum", vertelt Staats, "maar ik wilde fysiek in het werkgebied zitten, in de wijk waar de bedrijfsnaam aan ontleend was. Het bleek een schot in de roos."

GEDEGENHEID Floriande Makelaars is een klein kantoor bestaande uit drie personen. Naast Staats een assistent makelaar en een administratief medewerkster. Ze zijn trots op het bereiken van de mijlpaal. "Op 1 april konden we het tienjarig jubileum vieren. We openden een paar maanden voor het woord kredietcrisis ontstond, maar met ons kantoor midden in het winkelcentrum met een grote betrokkenheid bij deze jonge wijk, hebben we, actief binnen de winkeliersvereniging, ons steentje kunnen bijdragen en een zeer gedegen fundament kunnen leggen. De eerste jaren waren we voornamelijk actief in Floriande, maar nu in heel Haarlemmermeer en zelfs daarbuiten. De expats zijn een grote markt aan het worden met Schiphol in de buurt. In veel gevallen is het aantrekkelijker om te kopen dan te huren."

Staats ziet ook regelmatig voormalige klanten uit Amsterdam terug. "We hebben echt klanten voor het leven. Onze gedegenheid; dat we er bovenop zitten, is heel kenmerkend en wordt erg gewaardeerd."

WONINGVIDEO Bij Floriande Makelaars draait alles om huizen, maar Staats vindt het veel belangrijker dat een huis een thuis is. Reden om na tien jaar het logo te wijzigen. "Een sleutel om het huis te ontsluiten."

Binnenkort is er een nieuwe website met woningvideo’s. "Van iedere woning maken we een vlog en daarmee zijn we uniek. Door zo’n video is de woning beter te belichten, zowel van binnen als van buiten. We beginnen met filmen midden op een groenstrook of een speelplaats en vertellen en tonen al lopende naar en in de woning een aantal bijzonderheden van dat object, maar filmen niet alles; zo blijft een video kort, aantrekkelijk, blijft er nog wat te raden over én wordt de nieuwsgierigheid meer gewekt. Het filmpje komt op social media, kort voordat het huis op Funda staat, waardoor mensen vooraf al een beeld en gevoel kunnen krijgen. Zo’n woonvlog is dan echt een toevoeging."

LAAGDREMPELIG Floriande Makelaars, NVM aangesloten, is actief met bemiddeling bij aan- en verkoop en taxaties van alle soorten woningen, in alle prijsklassen. "Als fullservice kantoor werken we samen met Koster en de Waart voor goed hypotheekadvies. Ons kantoor is heel laagdrempelig met veel persoonlijke aandacht. Het is fijn om mensen goed van dienst te zijn, zodat je zelfs in mindere omstandigheden nog een lach op hun gezicht weet te krijgen. We gaan altijd voor het allerbeste resultaat; dat is onze missie!"

Floriande Makelaars, Genderenplein 8, Hoofddorp, 023 5571999. www.floriandemakelaars.nl.

HOOFDDORP Bewegen? Het is helemaal 'hot'. Dat het belangrijk is om flink fysiek aan de bak te gaan, hoef je niemand uit te leggen. Of je nu voetbalt, tennist, zwemt, fietst of wandelt…. het maakt niet uit. Wie opstaat van zijn bank of stoel en inzet op sportief bewegen doet zijn lichaam (en dus zijn gezondheid) een groot plezier.

Soms echter doet bewegen pijn. En wat dan? "Simpel", zegt Edward Blackstone van Sportmassage Haarlemmermeer. "Ga naar een goede sportmasseur. Hij helpt je van je klachten af, en, ook heel belangrijk, wijst je de weg hoe je problemen voortaan kunt voorkomen." Sinds twee jaar heeft hij zijn eigen praktijk. "Sport heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik voor een carrièreswitch stond, was het voor mij dan ook logisch daarop het accent te leggen."

Edward Blackstone, afkomstig uit Amstelveen, was eerder in dienst bij ABN-AMRO, maar koos, toen hij de kans kreeg, voor het zelfstandig ondernemerschap. Hij werkte een tijd als dtp'er en vormgever en zag toen sport nog vooral als zijn hobby. "Voetballen, squashen, wedstrijdschaatsen. Ik was ook een tijdje assistent-leider van een voetbalteam. Daardoor kreeg ik steeds meer belangstelling voor 'beweging' en 'goed zorgen voor je lichaam'. Op een gegeven moment besloot ik mij daar helemaal op te gaan richten. Ik ben nu gecertificeerd sportmasseur en ingeschreven bij de NGS. Aan het Bernard Zweershof 3 in Hoofddorp heb ik mijn droom, een eigen praktijk, kunnen waarmaken. Overigens heb ik niet helemaal afscheid genomen van Amstelveen. Ik werk daar nog samen met een fysiotherapeut en ben als sportmasseur betrokken bij voetbalclub NFC."

Zijn praktijk is er voor sporters en niet-sporters. "Sporters behandel ik voor en na hun inspanningen. Indien nodig, ook tijdens de rust. Niet-sporters probeer ik af te helpen van vermoeide benen, stijve schouders, een stijve nek, lage rugpijn en andere klachten die vaak het gevolg zijn van een verkeerde houding of te weinig beweging. "Dat doe ik, indien gewenst, ook op locatie: bij bedrijven of bij mensen thuis. Stoelmassage bijvoorbeeld. Die verzorg ik samen met mijn fysiotherapie-collega in Amstelveen, direct op de werkvloer."

DALUREN EN BON-ACTIE Edward Blackstone hanteert drie tarieven. "Standaard, daluren en last-minute. Om met dat laatste te beginnen: wie zich meldt tot maximaal twee uur voor de behandeling krijgt 5% korting. Tijdens mijn daluren – tussen 9.00 en 12.00 uur 's morgens – werk ik met 10% korting. Wie een nieuwe klant aanbrengt, geef ik een cadeautje. Wil de aangebrachte klant een massage van 30 minuten, dan krijgt degene die mij heeft aanbevolen een bon voor ook een behandeling van 30 minuten. Gaat het om 45 minuten, dan is je cadeaubon 45 minuten, enzovoort.

Nieuwsgierig? Surf even naar mijn website: www.sportmassagehaarlemmermeer.nl. En kies dan de knop: Boek Nu."


Haarlemmermeer at Twitter: