FIOD onderzoekt voor 7 ton belastingfraude in Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verdenkt een 54-jarige en een 28-jarige ondernemer van het ontduiken van invoerrechten en omzetbelasting voor een totaalbedrag van 690.000 euro. Bij het onderzoek naar de vermoedelijke fraude heeft de FIOD doorzoekingen gedaan in twee huizen en een bedrijfspand in de Haarlemmermeer en de Kop van Noord-Holland.

De verdachten importeerden goederen uit Azië. Bij de belastingaangifte over de invoer hebben ze vermoedelijk vergunningen van andere bedrijven gebruikt om zo zelf geen omzetbelasting te betalen.

FIOD onderzoekt voor 7 ton belastingfraude

Ook verdenkt de FIOD de mannen van onjuiste douaneaangiften. Dat zouden ze hebben gedaan om onder het betalen van invoerrechten uit te komen.

HAARLEMMERMEER – De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verdenkt een 54-jarige en een 28-jarige ondernemer van het ontduiken van invoerrechten en omzetbelasting voor een totaalbedrag van 690.000 euro. Bij het onderzoek naar de vermoedelijke fraude heeft de FIOD doorzoekingen gedaan in twee huizen en een bedrijfspand in de Haarlemmermeer en de Kop van Noord-Holland.

De verdachten importeerden goederen uit Azië. Bij de belastingaangifte over de invoer hebben ze vermoedelijk vergunningen van andere bedrijven gebruikt om zo zelf geen omzetbelasting te betalen.

Ook verdenkt de FIOD de mannen van onjuiste douaneaangiften. Dat zouden ze hebben gedaan om onder het betalen van invoerrechten uit te komen.

Verduurzaming goederenvervoer op de rem door afschaffing LNG-regeling 05-11-2018 | Milieu AMSTERDAM – RAI Vereniging heeft geen enkel begrip voor het Kabinetsbesluit om de huidige accijnster… Schip vaart tegen pijler Oosterscheldekering 05-11-2018 | Aanvaringen VROUWENPOLDER – Een baggerschip is maandagochtend vroeg tegen een pijler van de Oosterscheldeke… Dalende postvolumes maar meer pakketten PostNL 05-11-2018 | Bedrijfsresultaten DEN HAAG – De resultaten van PostNL over het derde kwartaal schetsten een alom bekend beeld. He… Steen door ruit van bus treft passagier 04-11-2018 | Criminaliteit UTRECHT – Een vrouw die in Utrecht in een stadsbus zat, heeft een steen tegen haar hoofd gekreg… Honderden protesteren tegen verbreding A27 04-11-2018 | Weer en Verkeer UTRECHT – Tussen de vijf- en zeshonderd mensen hebben zondag in Utrecht meegedaan aan een prote…

45 bestuurders bekeurd die vrachtwagenongeluk A58 filmden 03-11-2018 | Overtredingen ETTEN-LEUR – Tientallen bestuurders zijn beboet die beeldmateriaal maakten van een ongeval op de A58… Varkens ontsnappen uit gekantelde vrachtwagen op A50 03-11-2018 | Ongevallen WIJCHEN – [update 13:31 uur] Zaterdagochtend is een vrachtwagen gekanteld op de A50 bij Wi… Zware spits rond Amsterdam door ongeluk op A7 02-11-2018 | Weer en Verkeer AMSTERDAM – Het verkeer rond Amsterdam heeft vrijdag te maken gehad met een zware avondspits. O…

Nieuwe DAF FA XF Super Space Cab voor Jaap Speelziek Opleidingen 02-11-2018 | Nieuw Materieel EDE – Vandaag, vrijdag 2 november, heeft Bakker Bedrijfswagens de sleutels van deze Black Beauty DAF… Aanrijding vrachtwagen en twee autos op A7 02-11-2018 | Ongevallen ZAANDAM – Vrijdagmiddag 2 november rond 13.50 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de&… Indonesië zoekt verder naar tweede zwarte doos 02-11-2018 | Ongevallen JAKARTA – Indonesische duikers zijn vrijdag opnieuw op zoek gegaan naar de tweede zwarte doos v…

Zoektocht neergestort toestel Lion Air drie dagen verlengd 04-11-2018 | Ongevallen JAKARTA – De Indonesische autoriteiten hebben de zoektocht naar slacht…