FIOD onderzoekt voor 7 ton belastingfraude in Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verdenkt een 54-jarige en een 28-jarige ondernemer van het ontduiken van invoerrechten en omzetbelasting voor een totaalbedrag van 690.000 euro. Bij het onderzoek naar de vermoedelijke fraude heeft de FIOD doorzoekingen gedaan in twee huizen en een bedrijfspand in de Haarlemmermeer en de Kop van Noord-Holland.

De verdachten importeerden goederen uit Azië. Bij de belastingaangifte over de invoer hebben ze vermoedelijk vergunningen van andere bedrijven gebruikt om zo zelf geen omzetbelasting te betalen.

Ook verdenkt de FIOD de mannen van onjuiste douaneaangiften. Dat zouden ze hebben gedaan om onder het betalen van invoerrechten uit te komen.

HAARLEMMERMEER – De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verdenkt een 54-jarige en een 28-jarige ondernemer van het ontduiken van invoerrechten en omzetbelasting voor een totaalbedrag van 690.000 euro. Bij het onderzoek naar de vermoedelijke fraude heeft de FIOD doorzoekingen gedaan in twee huizen en een bedrijfspand in de Haarlemmermeer en de Kop van Noord-Holland.

De verdachten importeerden goederen uit Azië. Bij de belastingaangifte over de invoer hebben ze vermoedelijk vergunningen van andere bedrijven gebruikt om zo zelf geen omzetbelasting te betalen.

Ook verdenkt de FIOD de mannen van onjuiste douaneaangiften. Dat zouden ze hebben gedaan om onder het betalen van invoerrechten uit te komen.

Dronken Litouwer mogelijk betrokken bij ongeval 05-11-2018 | Ongevallen HOLSLOOT – Zondag 4 november kreeg de politie een melding over een al slingerend rijdende vrachtwage… 35 vrachtwagens opengesneden langs Duitse A4 05-11-2018 | Criminaliteit THÜRINGEN – In de nacht van zaterdag op zondag zijn langs de Duitse A4 tussen Eisensach en Erfu… Scania S520 XT-uitvoering voor van der Mark 05-11-2018 | Nieuw Materieel BREDA – Ter vervanging van één van zijn voertuigen kocht Handelsonderneming Patrick va… Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Amsterdam 05-11-2018 | Bedrijfsnieuws AMSTERDAM  – PostNL neemt zijn tweeëntwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in ge… Verduurzaming goederenvervoer op de rem door afschaffing LNG-regeling 05-11-2018 | Milieu AMSTERDAM – RAI Vereniging heeft geen enkel begrip voor het Kabinetsbesluit om de huidige accijnster…

Honderden protesteren tegen verbreding A27 04-11-2018 | Weer en Verkeer UTRECHT – Tussen de vijf- en zeshonderd mensen hebben zondag in Utrecht meegedaan aan een prote… Zoektocht neergestort toestel Lion Air drie dagen verlengd 04-11-2018 | Ongevallen JAKARTA – De Indonesische autoriteiten hebben de zoektocht naar slachtoffers van de vliegramp m… Meer weginspecteurs de weg op 04-11-2018 | Weer en Verkeer DEN HAAG – Het aantal weginspecteurs die boetes mogen uitdelen wordt verdubbeld, van vijftig naar ho…

Zware spits rond Amsterdam door ongeluk op A7 02-11-2018 | Weer en Verkeer AMSTERDAM – Het verkeer rond Amsterdam heeft vrijdag te maken gehad met een zware avondspits. O… Binnenvaart wordt niet stilgelegd bij extreem weer 02-11-2018 | Algemeen DEN HAAG – Rijkswaterstaat krijgt niet de bevoegdheid om bij extreem weer de binnenvaart stil t… Maximaal wendbare uitschuifbare kraanoplegger voor CH Dekker 02-11-2018 | Nieuw Materieel OMMEN – Transportbedrijf CH Dekker uit Ilpendam kreeg recentelijk van Pacton uit Ommen een…

Schip vaart tegen pijler Oosterscheldekering 05-11-2018 | Aanvaringen VROUWENPOLDER – Een baggerschip is maandagochtend vroeg tegen een pijl…