Haarlemmermeer wil aandeel in Schiphol

HOOFDDORP VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen was maandagavond in Hoofddorp in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer. De minister zorgde voor een propvolle zaal met toehoorders in Papa's Beach House.

Van Nieuwenhuizen kweet zich uitstekend van haar taak als hoofdact. De minister van Infrastructuur en Innovatie slaagde erin de zaal bijna twee uur lang soepel aan haar lippen gekluisterd te houden. Het ging een beetje over de weg en het water, en dan vooral het gebrek eraan afgelopen zomer, maar het belangrijkste gespreksonderwerp was toch de luchtvaart en Schiphol.

Voordat de minister het woord kreeg, presenteerde VVD-lijsttrekker Jurgen Nobel al even soepel het verkiezingsprogramma van zijn partij. Hij pleitte onder meer voor platgezegd 'minder regels en meer bier' zodat het zo gezellig wordt in de polder dat jongeren niet meer hoeven te vertrekken.

Op een vraag van presentator Pieter-Jan de Baat wie er voor selectieve groei van Schiphol is staken heel wat bezoekers hun vinger op. De hoop is gevestigd op schonere en stillere vliegtuigen en in de toekomst zelfs elektrische toestellen, maar volgens de minister kan dat nog wel even duren.

De meningen over de overlast die de luchthaven veroorzaakt waren als vanouds verdeeld. Een inwoner van Zwanenburg vond dat je niet moeilijk moet doen over de hinder. Als je 's nachts last hebt van lawaai slaap je toch gewoon met oordopjes in, zo was zijn boodschap.

Oud-raadslid Leo Mesman (GroenLinks) had een heel ander geluid. Volgens hem is er nog steeds sprake van forse overlast en kan die het beste worden teruggedrongen door het aantal vliegbewegingen per jaar terug te dringen tot maximaal 300.000. Nu zijn er dat bijna 500.000. Het standpunt van Mesman werd met enige afkeuring ontvangen.

Minister Van Nieuwenhuizen was blij met alle meningen en ideeën over Schiphol, want ze werkt aan een nieuwe luchtvaartnota die volgend jaar klaar moet zijn. Die nota moet helderheid geven over de toekomst van Schiphol. Misschien komt er wel een vliegveld in zee. Van Nieuwenhuizen laat onderzoeken of dat een serieuze optie is.

De minister ziet ook groeiende kansen voor een duurzame luchtvaart, die op dit moment nog in de kinderschoenen staat. Oud-VVD-raadslid Mark Mees proefde een licht 'GroenLinks-sentiment' in het betoog van Cora van Nieuwenhuizen. Als je wilt vliegen, moet je toch gewoon vliegen, zo stelde Mees. De minister was het daar wel mee eens, maar zij voegde er direct aan toe dat je als overheid wel je verantwoordelijkheid moet nemen om ervoor te zorgen dat ook onze kinderen nog kunnen leven.

De minister nam ook de klachten over de hinder van het vliegverkeer serieus. Volgens recent onderzoek blijkt dat die hinder ernstiger is dan eerder door Schiphol gesteld. VVD-wethouder Adam Elzakalai zette een dik vraagteken bij die conclusie. Volgens hem wordt ervanuit gegaan dat alle inwoners van Haarlemmermeer tot de gehinderden behoren. “Maar als ik naar mezelf kijk, hoor ik daar zeker niet bij.”

Hoofddorp De gemeente Haarlemmermeer moet net als Amsterdam en Rotterdam aandelen krijgen in de luchthaven Schiphol. Het is voor ons een banenmotor, maar het geeft ook veel overlast. Daarom willen we meer invloed op de ontwikkeling van de luchthaven.

Dat stelde Jurgen Nobel, lijsttrekker van de VVD, maandagavond tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Hoofddorp. In de poldergemeente, waar Schiphol in ligt, zijn op 21 november gemeenteraadsverkiezingen. Het Schipholdossier is de grootste uitdaging voor de komende jaren, naast woningbouw.

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen ging niet in op de aandelenwens van de gemeente. Maar ik heb goede contacten met de wethouders, net als met de gedeputeerden en de commissaris van de koning in de provincie Noord-Holland, stelde ze.

Dat de luchtvaart een gevoelig dossier is, merkte de VVD-minister al snel na haar aantreden met de luchthaven Lelystad. Daar was het een bewoner die fouten had ontdekt in de Milieu Effect Rapportage. Geen beste beurt voor het ministerie, gaf ze toe.

Vanwege de grimmige sfeer in de Tweede Kamer en bij de provincies Gelderland en Overijssel, werd de ingebruikname uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet genoemd. In januari of februari moet blijken of de verdeling van vluchten tussen Schiphol en Lelystad voldoet aan de regels van de Europese Commissie. We willen vakantievluchten van Schiphol verplaatsen naar Lelystad. Anders krijg je net als bij Eindhoven dat de luchthaven zo vol zit.

De discussie rond Schiphol draait het vooral om veiligheid, uitstoot, geluidhinder en woningbouw. Een bewoner uit Rijsenhout pleitte voor minder regelgeving zodat woningbouw in het dorp nabij de landingsbanen toch mogelijk is. Van Nieuwenhuizen wil voorzichtig te werk gaan en geen nieuwe klagers krijgen. Een bewoner uit Zwanenburg stelde dat de overlast wel meevalt. Wanneer je toch met open ramen wil slapen, dan doe je toch gewoon oordopjes in.

Dat veel meer omwonenden overlast ervaren, blijkt uit recente cijfers van de GGDs. Maar dat verhaal klopt volgens wethouder Adam Elzakalai niet. Volgens die cijfers zijn alle 150.000 inwoners van Haarlemmermeer gehinderden, maar niet iedereen ervaart dat zo. Ik zelf zeker niet. Maar dat wil niet zeggen dat Schiphol onbelemmerd kan doorgroeien. Daar is geen plek voor.