Er valt iets te kiezen in Haarlemmermeer [video]

De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer (145.000 inwoners) en buurgemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude (5.000 inwoners) wordt waarschijnlijk historisch laag.

De twee gemeenten fuseren per 1 januari 2019 waardoor er op 21 november, net als in elf andere gemeenten in het land, tussentijdse raadsverkiezingen zijn. Bij reguliere verkiezingen is de opkomst rond …

Hoofddorp Per 1 januari fuseren Haarlemmermeer en buurgemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude tot één gemeente: Haarlemmermeer. Vandaar dat waar de rest van Nederland totaal niet met verkiezingen bezig is, in de polder de koorts oploopt.

Althans, dat is de bedoeling, want heel eerlijk gezegd houdt politiek Haarlemmermeer zijn hart vast over de opkomst, volgende week woensdag.

5. Wat gebeurt er met het (groene) beleid van gemeente Haarlemmerliede?Burgemeester Heiliegers was er heel duidelijk over: de aanstaande partner van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude moest wel met een stevige bruidsschat aankomen. Zo wilde de gemeente een groen-garantie: Haarlemmerliede moet de groene buffer blijven van de Randstad. De nieuwe gemeente Haarlemmermeer zal dan ook investeren in de Groene Plus en zet zich in te voorkomen dat het groene gebied verstedelijkt. Dit staat in het bestuurlijk convenant.