Prominenten en kinderen planten 350 bomen in Haarlemmermeer – Witte Weekblad Nieuw Vennep

Prominenten en kinderen planten 350 bomen in Haarlemmermeer - Witte Weekblad Nieuw Vennep
Scholieren planten bomen voor Boomfeestdag
ANP Foto Prominenten en kinderen planten 350 bomen in Haarlemmermeer 13-03-2019, 10:00 | Van de redactie HAARLEMMERMEER De nationale Boomfeestdag is vanochtend onder onstuimige weersomstandigheden begonnen in Hoofddorp. Voor dat doel was minister Carola Schouten samen met klimaatberaad-voorzitter Ed Nijpels naar de polder gekomen om een boom te planten.

In totaal werden er 350 bomen geplant voor 350 aanwezige kinderen. Want het thema van deze editie van de Boomfeestdag is Een boom voor ieder kind.

Boomfeestdag in teken klimaatakkoord | Binnenland

PROMINENTEN Bij de aftrap van de Boomfeestdag was een keur aan prominenten aanwezig. Naast de al genoemde minister Schouten en Ed Nijpels waren ook de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, en klimaattafelvoorzitter Pieter van Geel  van de partij. Als voorzitter van de stichting Boomfeestdag was tv-persoonlijkheid Albert Verlinde aanwezig.

Burgemeester Onno Hoes en wethouder Mariëtte Sedee waren gastheer en -vrouw namens de gemeente. Minister Schouten en Ed Nijpels moesten na het boomplanten snel weer naar Den Haag, want vandaag wordt de doorberekening van het Klimaatakkoord gepresenteerd.

Zo’n 100.000 kinderen in honderden gemeenten planten woensdag bomen en struiken tijdens de 63e editie van de Nationale Boomfeestdag. De themadag staat dit keer in het teken van het klimaatakkoord waar ook de deelnemende schoolkinderen hun zegje over willen doen.

KLIMAATTAFELS Speciaal voor dat doel nemen de scholieren van veertien basisscholen plaats aan evenzoveel klimaattafels. Ze gaan over het klimaat in gesprek met politici, bestuurders en ondernemers. Het is de bedoeling dat er aan elke tafel een deal wordt gesloten.

Die klimaatdeals worden na afloop van de ongetwijfeld boeiende gesprekken door kinderburgemeester Julia Pieters samen met vier leeftijdsgenoten naar Den Haag waar minister Schouten en Ed Nijpels deze in ontvangst zullen nemen. Zo hebben basisscholieren uit Haarlemmermeer toch een beetje invloed op verbetering van het klimaat.

HAARLEMMERMEER – Zon 100.000 kinderen in honderden gemeenten planten woensdag bomen en struiken tijdens de 63e editie van de Nationale Boomfeestdag. De themadag staat dit keer in het teken van het klimaatakkoord waar ook de deelnemende schoolkinderen hun zegje over willen doen.

De Boomfeestdag valt op dezelfde dag dat twee belangrijke raadgevers van kabinet en Tweede Kamer, het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), met de doorberekening van het klimaatakkoord naar buiten komen. In Haarlemmermeer, de gastgemeente van de Nationale Boomfeestdag, komen kinderen van basisscholen samen in diverse kinderklimaattafels die uiteindelijk hun bevindingen bundelen in een kinderklimaatdeal. Deze wordt aangeboden aan Klimaatberaadvoorzitter Ed Nijpels. In de overeenkomst zal vooral het belang van bomen als klimaatmaatregel naar voren worden gebracht.

Het startsein voor de landelijke Boomfeestdag in Haarlemmermeer wordt gegeven door minister Carola Schouten (Natuur), Nijpels en klimaattafelvoorzitter Pieter van Geel.

Apeldoorn, de gemeente waar in 1957 de eerste Boomplantdag werd gehouden, maakte dinsdag bekend het evenement naar november te verplaatsen. De laatste jaren is er steeds een lang, droog voorjaar en een droge zomer en dat overleven de net aangeplante kleine boompjes niet, aldus de gemeente. Er zijn meer gemeenten die ditmaal een andere datum kiezen, omdat de grond door de hevige regen van de laatste week te drassig is. Apeldoorn kiest echter definitief voor het najaar. Zodat aangeplant groen ook groener kan worden, aldus verantwoordelijk wethouder Mark Sandmann.

bomenboomfeestdagklimaatakkoordGisteren, 06:46 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S12 mrt.Zelfmoord op het spoor: 'Ze worden steeds jonger'12 mrt.Model in problemen door bizarre wenkbrauw12 mrt.Heftige vechtpartij: Dit moet je niet doen bij Urkers!11 mrt.Melania, wat is hier aan de hand?!Gerelateerde artikelen12 mrt.GeldWoningbouwers: sterke terugval bij nieuwbouw11 mrt.BinnenlandBurgemeester Geldrop-Mierlo stapt op11 mrt.BinnenlandAmsterdam gooit reddingsboei uit naar historische tramlijn08 mrt.BinnenlandAmsterdam komt met plafond koopwoningprijzen07 mrt.GeldHuizenprijzen in veel gemeentes gedaald. Check jouw woonplaats04 mrt.GeldGemeenten: help werkende armenDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.