Gemeente Haarlemmermeer wil geen ov-staking rond Schiphol – RTL Nieuws

Gemeente Haarlemmermeer wil geen ov-staking rond Schiphol - RTL Nieuws
Schiphol naar rechter om staking ov | Binnenland
Mocht het zondagochtend tot een kort geding komen over de bereikbaarheid van Schiphol tijdens de ov-staking komende dinsdag, dan sluit de gemeente Haarlemmermeer zich daarbij aan.

Burgemeester Onno Hoes vindt dat nodig, omdat hij de gevolgen voor de openbare orde en veiligheid op de luchthaven onaanvaardbaar en ontwrichtend vindt.

Schiphol bereidt rechtszaak voor tegen ov-staking

Hoes is bang dat vele tienduizenden mensen op of rond de luchthaven zullen stranden, waardoor ook de terminals zullen vollopen met reizigers die niet meer verder kunnen. “Uiteraard erkennen wij het recht op staken, maar in dit geval kunnen we de veiligheid op en rond Schiphol niet meer garanderen”, aldus de burgemeester.

Pensioenstakers leggen komende week ov en bedrijven plat: files verwacht

Met het geding wil Schiphol afdwingen dat de luchthaven tijdens de staking bereikbaar blijft. Of het doorgaat, is nog niet zeker. Er loopt nog overleg met de vakbonden, zegt een woordvoerder. Het kort geding staat in principe gepland voor zondag 10.00 uur op Schiphol zelf.  

NS: kom dinsdag niet naar het station 24-05-2019 | Algemeen UTRECHT – De NS verwacht dat er dinsdag tijdens de landelijke staking in het openbaar vervoer &… Automobilist botst op vrachtwagen na bizarre inhaalmanoeuvre 24-05-2019 | Ongevallen DIEPENBEEK – Een automobilist mag van geluk spreken dat hij niet zwaargewond, of erger, is geraakt o… Vrachtwagen met varkens gekanteld op Belgische E40 24-05-2019 | Ongevallen BRUGGE – Op de Belgische E40 is vrijdagochtend rond 10:00 uur een vrachtwagen geladen met varkens ge…

Haarlemmermeer is niet de enige gemeente die (eventueel) een kort geding voert. Ook Velsen maakt zich op voor een gang naar de rechtbank, omdat de pont bij Velsen door de staking uit de vaart wordt gehaald.

DEN HAAG – Een hele dag zonder openbaar vervoer, gevolgd door een staking van 24 uur in meerdere sectoren. Nederland gaat een uitzonderlijke week van vakbondsacties in. Met de stakingen hopen de bonden het kabinet op de knieën te krijgen en wat zij zien als een ‘’fatsoenlijk pensioen’’ erdoor te krijgen. De acties zullen waarschijnlijk grote gevolgen hebben, vooral voor iedereen die dinsdag ergens naartoe moet.

De pont is momenteel de enige oversteekmogelijkheid voor fietsers en voetgangers die naar de andere kant van het Noordzeekanaal willen. De route over het sluizencomplex is tijdelijk afgesloten. Reizigers zonder rijbewijs zijn daarom de klos.

Woensdag volgt een algemene actiedag. Werknemers in tal van sectoren, waaronder metaal, industrie, bouw en de sociale werkvoorziening, leggen 24 uur het werk neer. In de zorg, bij de overheid en in het onderwijs zijn ook acties, maar die zijn minder ingrijpend dan een staking van een etmaal. In Den Haag, Eindhoven, Arnhem en Groningen zijn gelijktijdig actiebijeenkomsten.

Schiphol – De massale ov-staking aanstaande dinsdag loopt tegen flinke knelpunten op en staat steeds meer onder druk van tegenstanders. Het belangrijkste bezwaar is de veiligheid op cruciale knooppunten als Schiphol. Zondagochtend is daarom met spoed een kort geding gepland.

Het overleg over het pensioenstelsel tussen de bonden en het kabinet klapte eind vorig jaar. De bonden eisen onder meer dat de AOW-leeftijd wordt bevroren en pensioenen meestijgen met het prijspeil. Verder pleiten ze voor ‘’een pensioen voor iedereen’’, dus ook voor zelfstandigen. En mensen die zwaar werk doen, moeten eerder kunnen stoppen.