Schuurmans legt keuze voor Haarlemmermeer uit: Grote zaken, maar ook klein leed – De Gelderlander

Schuurmans legt keuze voor Haarlemmermeer uit: \Grote zaken, maar ook klein leed\ - De Gelderlander
VVDer Marianne Schuurmans nieuwe burgemeester Haarlemmermeer
Hoofddorp Marianne Schuurmans-Wijdeven is maandagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad in Hoofddorp voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Haarlemmermeer.

Het kostte de gemeenteraad veel moeite om een kandidaat te kiezen. Om 18 uur begon een besloten vergadering van de raad. Pas om 23.30 uur maakte HAP-raadslid en vice-voorzitter Ron Heimerikx de keuze bekend.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Lingewaard verrast door vertrek Schuurmans: Bijzonder moment

Schuurmans moet waarnemend burgemeester Onno Hoes opvolgen. Hij liet in maart al weten dat hij niet de nieuwe, vaste burgemeester zou worden.

Zojuist heeft gemeenteraad van @haarlemmermeer besloten mij voor te dragen als hun nieuwe burgemeester.Ik vind hun voordracht grote eer en wil dan ook de leden vd vertrouwenscommissie en vd gemeenteraad bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik zie uit naar samenwerking!

De nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer treedt op 10 juli aan. ,,Schuurmans heeft in de tweede gespreksronde laten zien dat zij uitstekend geschikt is voor het ambt van burgemeester in een grote gemeente, meldt de gemeente.

Schuurmans is een relatief onbekende VVDer. Raadslid en wethouder in Beuningen, lid van Provinciale Staten in Gelderland, achter de schermen actief bij de VVD in Gelderland, burgemeester van Millingen aan de Rijn en sinds 2013 in Lingewaard (47.000 inwoners).

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.