Teamchef van politie Haarlemmermeer naar huis gestuurd om seksueel getinte voorstellen – Haarlems Dagblad

\Teamchef van politie Haarlemmermeer naar huis gestuurd om seksueel getinte voorstellen\ - Haarlems Dagblad
Politiechef weggestuurd vanwege beschuldigingen seksuele intimidatie | Binnenland
Haarlemmermeer De teamchef van de politie Haarlemmermeer heeft op last van zijn superieuren zijn werk neergelegd zodat er een onderzoek kan worden verricht naar seksuele intimidatie door hem. Dat meldt NRC. Het vermoeden bestaat dat de politiebaas zich schuldig maakte aan aanranding en het per app sturen van seksuele getinte voorstellen aan een klokkenluidster binnen het korps.

De teamleider – die leiding geeft aan ruim 140 agenten – is afgelopen vrijdagavond door de leiding van de politie Noord-Holland gedwongen zijn mobiele telefoon en dienstwapen in te leveren. Het telefoontoestel wordt door onderzoekers van de politie uitgelezen, zo is van bronnen binnen de politie vernomen. Het is de tweede teamleider binnen een week die door de politie naar huis wordt gestuurd naar aanleiding van een debat over discriminatie en seksisme binnen de politie.

Politiechef naar huis gestuurd na verdenking seksuele intimidatie

Het slachtoffer van de stalking is een hoofdagente die sinds maart onder zijn leiding werkt. Ze kwam van het politiebureau Hoefkade in Den Haag, waar ze werd weggepest.

De teamchef van de Leidse politie werd vorige week naar huis gestuurd. Lees ook: Teamchef Leidse politie even met verlof gestuurd: Aboulouafa was te kritisch

Het slachtoffer van de stalking is een hoofdagente die sinds maart onder zijn leiding werkt. Ze kwam van het politiebureau Hoefkade in Den Haag waar ze werd weggepest. De hoofdagente kwam in moeilijkheden nadat ze bij het team Veiligheid Integriteit en Klachten (VIK) van de Haagse politie melding had gemaakt van misstanden bij de politie in de Schilderswijk. De teamleider, die eerder zelf ook jarenlang in Den Haag bij de politie werkte, ontfermde zich over de klokkenluidster uit Den Haag en beloofde haar een veilige werkomgeving in de Haarlemmermeer.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Marcel Haenen 29 september 2019 om 21:46 Agenten op straat in Den Haag. De agenten op de foto komen niet voor in het verhaal. Foto Lex van Lieshout/ANP De teamchef van de politie Haarlemmermeer heeft op last van zijn superieuren zijn werk neergelegd zodat er een onderzoek naar seksuele intimidatie door hem kan worden verricht. Het vermoeden bestaat dat de politiebaas zich schuldig maakte aan aanranding en het per app sturen van seksuele voorstellen aan een klokkenluidster binnen het korps.