Na teamchef Haarlemmermeer nog twee politiemensen weggestuur… – Noordhollands Dagblad

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een vrouw en twee mannen in dienst bij de politie-eenheid Noord-Holland zijn buiten functie of op non-actief gesteld. Er bestaan afzonderlijke verdenkingen van een strafbaar feit, ernstig plichtsverzuim en ongewenst gedrag.

De korpsleiding van de politie Noord-Holland heeft donderdag twee medewerkers uit de eenheid Noord-Holland buiten functie gesteld. Het zijn een 39-jarige vrouw en een 45-jarige man. De vrouw wordt verdacht van een strafbaar feit en er is een vermoeden van ernstig plichtsverzuim.

Een van de mannen (51) werd gisteren na een oriënterend onderzoek wegens ongewenst gedrag op non-actief gesteld. Dat gebeurde na een klacht van een politiemedewerkster.

De andere man (45) en de vrouw (39) worden verdacht van ernstig plichtsverzuim, werd vandaag bekend. Bij de vrouw is er ook nog een vermoeden van een strafbaar feit. Het tweetal is buiten functie gesteld en heeft hun dienstwapen in moeten leveren.

Tegen de 45-jarige man is ook een vermoeden van ernstig plichtsverzuim. Gedurende het onderzoek hebben de medewerkers geen toegang tot politiebureaus en politiesystemen. Ook hebben zij hun dienstwapen en telefoon moeten inleveren.

Het team Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie Noord-Holland doet het onderzoek. Over het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.

Drie politiemensen buiten functie gesteld in Noord-Holland added by – on 3 oktober 2019View all posts by – →

Eerder deze week meldde NRC dat er tegen de teamchef van de politie Haarlemmermeer onderzoek zal worden verricht na mogelijke seksuele intimidatie door de man. Op last van zijn leidinggevenden heeft hij zijn werk neergelegd. 

Het is niet duidelijk of de teamchef de 51-jarige medewerker is. Ook daar doet de politie geen verdere mededelingen over.