Jan ten Kate wordt wethouder in Hardenberg

Jan ten Kate wordt wethouder in Hardenberg
Falco Bruinsma stopt wegens ziekte als wethouder van Hardenberg
Wethouder Jan ten Kate (Gemeentebelangen) van De Wolden heeft vanavond bekendgemaakt dat hij zijn functie neerlegt.

Wethouder Falco Bruinsma stopt definitief als wethouder van de gemeente Hardenberg. Bruinsma was namens OpKoers.nu wethouder. Hij was al enige tijd afwezig wegens ziekte. Zijn opvolger wordt Jan ten Kate, nu nog wethouder in de gemeente De Wolden in Drenthe.

Bruinsma is op 17 mei geïnstalleerd als wethouder en is sinds oktober afwezig. Zijn fysieke klachten hebben hem doen besluiten nu definitief te stoppen.

“Na de verkiezingen is mij de kans geboden om onze inwoners en de gemeente te vertegenwoordigen als wethouder. Bij het uitoefenen van deze mooie baan, kon ik rekenen op de volledige steun van mijn eigen partij. Helaas kan ik dat niet zeggen over mijn gezondheid", vertelt Bruinsma.

Bruinsma vervolgt: "Wethouder zijn is topsport. Mijn lichamelijke klachten maken het voor mij onmogelijk om de functie van wethouder langdurig en voor de volle honderd procent op een goede manier in te vullen. Het besluit om te stoppen als wethouder is mij niet licht gevallen, maar is in het belang van de gemeente en onze inwoners."

OpKoers.nu respecteert het besluit. Jan ten Kate komt van een vergelijkbare lokale partij als OpKoers.nu. Ten Kate gaat zich bezighouden met de onderwerpen duurzaamheid, lokale infrastructuur, parkeren en evenementenbeleid.

De beoogd wethouder wordt door OpKoers.nu voorgedragen voor benoeming tijdens de raadsvergadering van 18 december.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.