BMXer Niek Kimmann krijgt Walk of Fame-tegel in Hardenberg – De Stentor

BMX\er Niek Kimmann krijgt Walk of Fame-tegel in Hardenberg - De Stentor
Walk of Fame-tegel voor BMX-er Niek Kimmann in Hardenberg
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

“Wat de onthulling van vandaag extra bijzonder maakt, is dat het gaat om een tegel voor een jonge topsporter die ook nog eens geboren werd in onze gemeente. Niek is enorm gepassioneerd en gemotiveerd voor zijn sport. In combinatie met de vele topprestaties die hij al heeft geleverd is deze tegel voor Niek op de Walk of Fame echt meer dan verdiend”, zegt wethouder sport Martijn Breukelman.

TopniveauDe in Lutten geboren Niek Kimmann begon op 5-jarige leeftijd met BMX-en bij FCC de Vaart in Dedemsvaart. Inmiddels presteert hij al heel wat jaren op topniveau en heeft hij diverse titels op zijn naam staan.

Zo behaalde Kimmann de Wereldtitel in 2015, werd hij 5e op de Olympische Spelen in 2016 en was hij winnaar in het Wereldbekerklassement in 2018. Onlangs heeft hij goud gewonnen bij de Wereldbekerwedstrijden in Papendal, waardoor hij weer aan kop gaat in het algemeen klassement.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.