Man betast meisje tijdens busrit van Hardenberg naar Hoogeveen: Ik voelde me vies en onveilig – De Stentor

Man betast meisje tijdens busrit van Hardenberg naar Hoogeveen: \Ik voelde me vies en onveilig\ - De Stentor
Man betast meisje tijdens busrit: Ik voelde me vies en onveilig
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Ook vindt Justitie dat de man het meisje een schadevergoeding moet betalen. Het slachtoffer eist 5.000 euro.

Het meisje werd in januari vorig jaar tijdens een busrit van Hardenberg naar Hoogeveen betast door de Winschoter.

De man zat naast haar in bus en deed telkens of hij zijn telefoon uit zijn broekzak pakte, maar raakte in plaats daarvan haar bovenbeen aan. Uiteindelijk legde hij ook zijn hand onder haar billen.

Toen het meisje bij haar school in Hardenberg in de bus stapte, moest ze eerst staan omdat er geen zitplekken meer waren. Bij de politie zei het slachtoffer dat de man haar op dat moment langdurig aankeek, alsof hij haar uitkleedde met zijn ogen.Toen er even later genoeg zitplekken vrij waren, kwam hij uitgerekend naast haar zitten en telkens als zij uit het raam keek, raakte hij haar been aan. Per ongeluk, dacht ze eerst. Maar daarvoor gebeurde het te vaak.

Het meisje maakte met haar telefoon stiekem een filmpje, waarop zijn hand te zien was. Tien à vijftien keer werd ze betast, terwijl ze voor haar gevoel geen kant op kon; ze zat tussen de man en het raam in. Ik voelde me vies en onveilig, verklaarde ze later bij de politie.

In Hoogeveen belde ze de politie en wees ze de man aan. De Winschoter bood zijn excuses aan. In de rechtbank zei hij eerst dat hij alleen per ongeluk het been van de vrouw had aangeraakt toen hij zijn telefoon pakte. Daarna draaide hij bij: hij was stoned en kon het zich niet herinneren, maar aan de beelden te zien had hij het wel degelijk gedaan. Opnieuw bood de Winschoter zijn excuses aan.

Het meisje vertelde in de rechtszaal in Assen dat ze na de busrit lang niet met het openbaar vervoer durfde te reizen en last heeft gehad van angst- en paniekaanvallen. Ze is inmiddels van school veranderd, en daarmee ook van bustraject.