Gert Jan Karsten (HHC Hardenberg): 6-1 was niet geflatteerd – Tweede Divisie

Gert Jan Karsten (HHC Hardenberg): \6-1 was niet geflatteerd\ - Tweede Divisie
De Wolf onder druk bij Spakenburg: Ik ben er niet mee bezig
De druk op John de Wolf neemt toe. Met Spakenburg ging de voormalig Oranje-international zaterdag met liefst 6-1 onderuit bij HHC Hardenberg. Spakenburg, een grote naam in het amateurvoetbal, staat met één punt op de laatste plaats in de Tweede Divisie. 

De Wolf zag zijn elftal zaterdag door het ijs zakken. “Het is eigen schuld, dikke bult. Verliezen hoort bij voetbal, maar de tweede helft was Spakenburg-onwaardig. Dat neem ik mijzelf als eerste kwalijk”, zei de trainer na de onthutsende nederlaag, in gesprek met RTV Utrecht. 

FOX Sports zendt volgende week zaterdag de derby tussen Katwijk en Quick Boys live uit. Dat maakte tweededivisie.nl vrijdag officieel bekend. Het duel begint om 12:30 uur. Omdat de derby zo vroeg begint, kan de betaalzender om 15:30 uur ook nog Kozakken Boys – HHC Hardenberg rechtstreeks verslaan.

“Ik ben verantwoordelijk daarvoor. Dat is niet goed te praten. Ik denk dat het team zichzelf voor joker gezet heeft, ons voor joker gezet heeft en de club. Dat is kwalijk, vind ik.”

“Het doet verschrikkelijk pijn. Ik kan slecht tegen mijn verlies. Of ik druk voel? Laat ik het zo zeggen, na vier gespeeld en één punt, dat kan. Maar dit was de eerste wedstrijd waarbij ik dacht van: oeh… Nu gaan we uithuilen.”

Met een eventueel ontslag is De Wolf naar eigen zeggen niet bezig. “Ik ben geen wegloper, ik ga nog steeds met plezier naar Spakenburg. Het zal wat minder plezierig zijn nu, maar maandag gaan we alle energie op Jong Sparta moeten richten.”

HHC Hardenberg heeft voor de derde achtereenvolgende keer een overwinning geboekt in de Tweede Divisie. Op de eigen Boshoek werd Spakenburg met een klinkende 6-1 zege aan de kant gezet. 

In een vermakelijk duel wist HHC door een ijzersterke tweede helft de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken. In de eerste helft had Junte de thuisploeg al op voorsprong gebracht en tien minuten na rust werd de score verdubbeld door Hemmink. Het leed werd voor Spakenburg nog erger toen doelman Ter Wielen opzichtig in de fout ging, waardoor invaller Etten kon profiteren: 3-0. 

DoelpuntenfestijnDirect daarna konden de bezoekers van trainer John de Wolf iets terug doen via Castien, die geen fout maakte van elf meter: 3-1. Toch liet HHC zich niet van de wijs brengen, want twintig minuten voor tijd kopte Fatima de 4-1 tegen de touwen. Het werd in het vervolg nog veel mooier voor de formatie van Gert Jan Karsten want Hemmink zorgde voor de 5-1 en even later kwam het tegen tien man te spelen toen Castien namens de bezoekers rood kreeg. Etten bracht uiteindelijk nog de 6-1 eindstand op het bord. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.