Gert Heerkes nieuwe technisch manager HHC Hardenberg – De Toren

Gert Heerkes nieuwe technisch manager HHC Hardenberg - De Toren
Gert Jan Karsten en HHC Hardenberg na dit seizoen uit elkaar, Gert Heerkes treedt toe tot technische commissie
Gert Heerkes treedt begin 2020 aan als technisch manager van HHC Hardenberg. De 53-jarige Hardenberger is momenteel hoofdtrainer van het beloftenteam van Rosenborg BK. Na drie jaar werken in het buitenland vindt Heerkes het tijd voor een nieuwe uitdaging.

“HHC Hardenberg ligt dichtbij onze familie, mijn zoons zijn al sinds hun jeugd bij de club betrokken. Ik ben vaak gevraagd en ook nu weer gepolst. Ik wilde graag dichterbij huis wonen, dus alles viel samen. Het is een mooie uitdaging die me te wachten staat”, aldus Heerkes, die eerder trainer was bij bijvoorbeeld Heracles Almelo, Willem II, Veendam en QD Red Lions.Als technisch manager gaat Heerkes zich focussen op een aantal speerpunten. “Bijvoorbeeld op de samenstelling van de selectie van het eerste elftal en de staf”, legt hij uit. “Maar ook ga ik mij richten op de prestatie-elftallen van de jeugdopleiding. We gaan bijvoorbeeld betere contacten leggen met clubs uit de omgeving en de betaald voetbalorganisaties in de regio”.

HHC Hardenberg-voorzitter Bert Beun is trots op de komst van Heerkes. “We zijn blij dat we een volgende stap in professionalisering van onze jeugdopleiding en in de toekomst de organisatie rondom HHC1 kunnen maken. Dit gaat ons helpen de regionale jeugd naar een hoger plan te brengen”, aldus Beun. “Binnen deze functie is op termijn doorgroei naar een sturende rol in het formeren van de selectie van HHC1 beoogd. Dat juist Hardenberger Gert Heerkes deze positie gaat innemen is fantastisch. Gerts ervaring in binnen- en buitenland zijn bewonderenswaardig, zijn kennis van en passie voor de club zullen helpen om succesvol te zijn”.

Heerkes is een oude bekende van HHC Hardenberg. “We zijn ooit in de club gerold omdat mijn jongens er gingen voetballen. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan, daar teams getraind. Ik denk dat HHC Hardenberg een mooi uithangbord is voor de regio, een club die op het hoogste niveau in het amateurvoetbal speelt. Er is ook een mooie brede ondersteuning bij HHC Hardenberg, zowel op het gebied van de faciliteiten, de supporters en het bedrijfsleven in de brede regio”.

HHC Hardenberg moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Gert Jan Karsten vertrekt na dit seizoen bij de tweededivisionist. Dat maakte de coach vanavond bekend tijdens een businessclubavond.

Karsten is bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van HHC. Hij zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

"Enerzijds omdat je heel lang samenwerkt met een hele vaste groep. Het is een rustige, stabiele club. Ik heb een gigantische stap gezet in de ontwikkeling als trainer bij HHC Hardenberg. Dat wil je ook toepassen in een nieuwe omgeving om te kijken of je de kwaliteit ook elders goed kan benutten", aldus Karsten. "Ik wil het moment voor zijn dat ik te laat weg ga. Ik vind dat de spelersgroep recht heeft op een nieuwe frisse trainer, waardoor zij de kans hebben om zich nog meer door te ontwikkelen

In 2016 nam Karsten het stokje over van Joseph Oosting, die na een teleurstellende start van het seizoen werd ontslagen. In zijn eerste seizoen wist Karsten HHC op miraculeuze wijze te behoeden voor degradatie uit de tweede divisie. In de jaren daarna leidde hij de ploeg uit Hardenberg naar de derde en de zesde plaats. Op dit moment is HHC de nummer vijf.

Tijdens de businessclubavond werd ook bekendgemaakt dat Gert Heerkes toetreedt tot de technische commissie van HHC. De 53-jarige coach uit Hardenberg was eerder onder meer hoofdtrainer van Heracles Almelo en werkt nu als trainer van het beloftenteam van het Noorse Rosenborg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.