GVVV hard onderuit in Hardenberg – Veenendaalse Krant

GVVV hard onderuit in Hardenberg - Veenendaalse Krant
HHC Hardenberg boekt na drie gelijke spelen overtuigende zege op GVVV
VEENENDAAL Bij GVVV was het afgelopen week nog allemaal hosanna. De Veenendalers knikkerden even verrassend als spectaculair Helmond Sport uit het bekertoernooi. Maar de euforie was maar van korte duur, want na de kansloze 4-0 nederlaag bij HHC Hardenbegr, staat de ploeg van trainer Niek Oosterlee weer met beide benen op de grond en is de harde realiteit, een 13e plaats op de ranglijst van de Tweede Divisie.

Op Sportpark De Boshoek liep GVVV eigenlijk vanaf het begin achter de feiten aan. De thuisclub heerste en dicteerden het spel en overklasten de bezoekers op alle fronten. Die suprematie resulteerde na twaalf minuten al in de 1-0 voorsprong (doelpunt: Jurjan Mannes). En tien minuten later verdubbelde Mannen de score, nadat hij defensief geklungel van Wesley Goeman genadeloos afstrafte. Dat was ook de stand bij rust.

RODE KAART Tijdens de theepauze ventileerde trainer Oosterlee zijn ongenoegen over de wanvertoning die hij 45 minuten lang voor zijn ogen zag afgespeeld. Hij zette zijn woorden ook nog eens kracht bij door een dubbele wissel door te voeren. Joeri Potjes en Jeremy de Graaf konden gaan douchen, het duo werd vervangen door Laurens van der Voort en Damiano Schet waren hun vervangers. Maar ook zij moesten vervolgens lijdzaam toezien, dat het spelbeeld niet veranderde en de thuisclub al snel, door Danny Bows uitliep naar 3-0. Daarmee was het duel al vroegtijdig beslist. In de slotfase drukte Stephan Warmolts de zwalkende gasten nog dieper in de put: 4-0. Dat maakte Wilco den Hartog al niet meer mee. Hij kreeg, na ruim 75 minuten spelen tot twee keer toe de gele kaart voorgehouden en kon vroegtijdig vertrekken.

HHC Hardenberg heeft de eerste zege sinds 21 september binnengehaald in de 2e divisie. Op eigen veld won de ploeg van vertrekkend trainer Gert Jan Karsten met .-. van GVVV.

Het eerste gevaar kwam nog van GVVV, maar de eerste treffer was er na twaalf minuten voor HHC. Jurjan Mannes kon alleen op doelman Johan Jansen af en schoot in de korte hoek binnen: 1-0. De thuisploeg was daarna de betere en tien minuten na de eerste treffer zorgde Rob van der Leij al voor de tweede. Hij onderschepte een bal in de verdediging van GVVV en schoot beheerst raak. 2-0 was ook de ruststand in Hardenberg.

GVVV ging in het tweede bedrijf op zoek naar de aansluiting, maat het was HHC dat het duel in het slot gooide. Na een uur schoot Danny Bouws de 3-0 achter Jansen. Nick de Bondt kreeg een goede kans op de vierde, maar stuitte wel op de doelman. Ook Serge Fatima was dichtbij, maar Berry Powel haalde zijn kopbal van de lijn. Twee minuten voor het einde kwam de vierde treffer er wel. Stephan Warmolts zette de 4-0 eindstand op het bord met een goede kopbal.

HHC komt door de zege op 18 punten uit tien duels en staat daarmee derde in de stand. Bekijk hier de statistieken van de spelers van HHC.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.