Trainer Streppel vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen

De 48-jarige trainer is bezig aan zijn tweede seizoen in het Abe Lenstra Stadion. Met een elfde plaats in de Eredivisie presteert Heerenveen teleurstellend. Zondag werd er met 4-1 van Ajax verloren.

“Er is de afgelopen weken uitvoerig gesproken met alle partijen”, zegt algemeen directeur Luuc Eisenga op de website van Heerenveen. “We hebben na onderling overleg samen besloten om het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen.”

Streppel is niet de eerste trainer die in de zomer gaat vertrekken bij zijn huidige club. Ernest Faber (FC Groningen), Henk Fraser (Vitesse), John Stegeman (Heracles Almelo), Mitchell van der Gaag (Excelsior) en Dick Advocaat (Sparta Rotterdam) vertrekken na dit seizoen bij hun clubs. Erwin van de Looi (Willem II) zou in eerste instantie ook aan het eind van het seizoen vertrekken, maar door supportersprotesten besloot hij afgelopen week al een einde te maken aan zijn dienstverband bij de Tilburgse club.

Streppel vertrekt na het seizoen bij sc Heerenveen

“We zijn Jurgen zeer dankbaar voor zijn inzet bij sc Heerenveen. Alle partijen zullen tot het einde van de competitie alles op alles zetten om het seizoen samen goed af te sluiten en de beoogde doelstelling, het bereiken van de play-offs om Europees voetbal, te behalen.”

In het eerste seizoen onder Streppel legde Heerenveen nog beslag op de negende plaats. In de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal was FC Utrecht te sterk.

SC Heerenveen en Jurgen Streppel nemen na afloop van het huidige voetbalseizoen afscheid van elkaar, zo meldt de Friese club op de officiële website. De oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen bij SC Heerenveen.

Als je dat doet, loop je risico dat je alleen bij Guardiola uit kunt komen

Streppel was voorheen drie seizoenen hoofdtrainer bij Helmond Sport en vijf jaar van Willem II. Met de Tilburgers promoveerde hij in 2012 en 2014 naar de Eredivisie. Tussendoor degradeerde hij met de club weer naar de Jupiler League.

In aanloop naar De Klassieker 20% korting op het Rechtstreeks uit de hoofdstad!-shirt!

Heerenveen maakte dinsdag ook bekend dat het contract van technisch manager Gerry Hamstra met één seizoen wordt verlengd tot medio 2020. Hij bekleedt die functie sinds medio 2016.

De populaire WZAWZDB truckerpet is weer op voorraad! Wees er snel bij want ze gaan hard!

Streppel na dit seizoen weg bij Hveen

Eisinga: “De visie en opvatting van Gerry en sc Heerenveen vallen samen. Ons DNA bestaat uit het opleiden van spelers en we willen met het eerste team aanvallend en attractief voetbal spelen.”

Streppel heeft Heerenveen nog zeven duels onder zijn hoede, te beginnen zaterdag (aftrap 20.45 uur) bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Jurgen Streppel vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen

13:00 – Jurgen Streppel vertrekt na dit seizoen definitief bij sc Heerenveen. De Friese club maakt dinsdag wereldkundig dat het aflopende contract van de trainer niet wordt verlengd. De 48-jarige coach is bezig aan zijn tweede seizoen met de Friese ploeg en staat momenteel op de teleurstellende elfde plaats. Heerenveen hoopt dat Streppel het seizoen nog goed kan afsluiten.Algemeen directeur Luuc Eisinga heeft het gevoel dat er een goede keuze gemaakt is. “Er is de afgelopen weken uitvoerig gesproken tussen alle partijen. We hebben na onderling overleg samen besloten om het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen. We zijn Jurgen zeer dankbaar voor zijn inzet bij sc Heerenveen. Alle partijen zullen tot het einde van de competitie alles op alles zetten om het seizoen samen goed af te sluiten en de beoogde doelstelling, het bereiken van de play-offs om Europees voetbal, te behalen”, stelt hij.Er is nog geen duidelijkheid over wie Streppel gaat opvolgen in het Abe Lenstra Stadion.


Heerenveen at Twitter: