Ajax op 1-1 tegen Heerenveen, Utrecht leidt tegen Vitesse

11 maart 2018 – FC Utrecht heeft de aanval van Vitesse op de vierde plaats vol overtuiging afgeslagen. De gasten uit Arnhem leken zich zondagmiddag nog te herpakken na een armetierige eerste helft op het moeilijk bespeelbare veld, maar schoten zichzelf uiteindelijk in de voet: 5-1. Vitesse-doelman Remko Pasveer groeide uit tot de schlemiel van de middag door twee doelpunten cadeau te doen aan de Domstedelingen. FC Utrecht komt op 47 punten en vergroot het gat met de Arnhemmers tot zes punten.Vitesse moest het doen zonder de geblesseerde rechtsbuiten Roy Beerens, die vervangen werd door verdediger Maikel van der Werff. De behoudend spelende Arnhemmers kwamen voor rust nauwelijks van de eigen helft af, maar kwamen het eerste half uur zonder problemen door. De eerste grote scoringskans was ook voor Vitesse, maar een schitterende vrije trap van Mason Mount eindigde tegen de paal.Meer hachelijke momenten voor het Utrecht-doel konden echter niet genoteerd worden en de thuisploeg sloeg in de slotfase hard toe. Thulani Serero liet zich in zijn eigen strafschopgebied kinderlijk eenvoudig aftroeven door Yassin Ayoub, die Willem Janssen bediende: 1-0. Op slag van rust stond Fankaty Dabo aan de verkeerde kant te dekken bij Zakaria Labyad, die een aan het eind stond van een prima uitgespeelde aanval.Direct na de rust waren de veldverhoudingen honderdtachtig graden gedraaid. Vitesse kwam een stuk scherper uit de kleedkamer dan het lakse FC Utrecht en Navarone Foor zorgde met een heerlijke krul in de verre hoek voor de 2-1. De Arnhemmers leken serieus op jacht te kunnen naar de gelijkmaker, totdat Pasveer roet in het eten gooide. De doelman liet een voorzet van Ayoub op onbegrijpelijke wijze glippen en Sander van de Streek kon de 3-1 maken.Het beslissende gat was geslagen en FC Utrecht legde de tegenstander nog verder op de pijnbank. Ayoub kon uit een hoekschop de vierde treffer binnen tikken en strafte even later een volgende blunder van de uitglijdende Pasveer af: 5-1. Opstellingen en beoordelingen*FC Utrecht: David Jensen 7; Sean Klaiber 6.5, Ramon Leeuwin 6 (46. Dario Dumic 6.5), Willem Janssen 7, Mark van der Maarel 7; Mateusz Klich 5.5, Rico Strieder 5.5 (85. Anouar Kali -), Sander van de Streek 6, Yassin Ayoub 7.5; Gyano Kerk 6, Zakaria Labyad 6.5 (73. Urby Emanuelson -)Vitesse: Remko Pasveer 3; Fankaty Dabo 4 (80. Thomas Oude Kotte -), Guram Kashia 6, Maikel van der Werff 5, Matt Miazga 5.5, Lassana Faye 4.5 (46. Vyacheslav Karavaev 5.5); Navarone Foor 6, Mason Mount 6.5, Thulani Serero 4; Tim Matavz 5 (67. Luc Castaignos 4.5), Bryan Linssen 5.5Man of the match: Yassin Ayoub*Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Vitesse is zondagmiddag tegen een 5-1 nederlaag aangelopen vs FC Utrecht. Nadat Willem Janssen en Zakaria Labyad voor de 2-0 ruststand zorgden, kwam Vitesse via Navarone Foor terug in de wedstrijd. Oud-Vitessenaar Sander van de Streek en Yassin Ayoub (twee keer) zorgden voor de 5-1 eindstand.

Video: Fouten Vitesse keihard afgestraft in Utrecht, hoofdrol voor Pasveer

Vitesse begon het duel om de vierde plek in de Eredivisie zonder Roy Beerens. De vleugelaanvaller behoorde vanwege een lichte bovenbeenblessure niet tot de wedstrijdselectie.

Swingend FC Utrecht kleineert concurrent Vitesse

Het duurde bijna een half uur voordat er iets te genieten viel in Stadion Galgenwaard. Arbiter Ed Janssen gaf een vrije trap aan Vitesse nadat Tim Matavz opzichtig werd geduwd door FC Utrecht-aanvoerder Janssen. Het buitenkansje werd bijna benut door Mason Mount, maar de Engelse middenvelder krulde de bal op de paal. De afgeslagen bal werd nog voorgezet waarna Guram Kashia de bal in de handen van FC Utrecht-doelman David Jensen knikte.

Na een prima wedstrijd tegen Ajax, waarin Pasveer enkele malen uitstekend redt bij één-op-één situaties, gaat het in Utrecht helemaal mis. Bij de 3-1 slaat hij een voorzet zo voor de voeten van Sander van de Streek, die daar wel raad mee weet. En nummer vijf ontstaat na een ongelukkige glijpartij bij een terugspeelbal, waardoor Ayoub de bal zo kan intikken. De doelman, die normaal niet om tekst verlegen zit, is na afloop niet in staat om de pers te woord te staan.

Kashia neemt het op voor blunderende Pasveer: Gebeurt mij ook

Niet lang daarna kon de thuisploeg juichen. Janssen schoof beheerst de 1-0 uit een corner binnen. Vitesse herpakte zich na de openingstreffer en dat resulteerde in een knal van Linssen. De buitenspeler haalde hard uit, maar vond de vuisten van doelman Jensen op zijn weg.

Toegegeven, het was een geweldige uithaal van Jurgen Locadia waardoor PSV op 1-2 kwam. Maar Pasveer deed eigenlijk helemaal niets, waarschijnlijk verblind door de felle zon in GelreDome. Een pet had hem wellicht kunnen helpen, maar dat vond de doelman na de wedstrijd onzin. Het zag er in ieder geval schlemielig uit en het was bepalend, want PSV sloeg meteen daarna nog twee keer toe.

Glansrijke zege Utrecht op horrormiddag Pasveer

Op slag van rust sloeg de thuisploeg weer toe. Een lange bal werd op waarde geschat door oud-Vitessenaar Sander van de Streek. De middenvelder gaf voor en vond bij de tweede paal een andere oud-Vitessenaar, Labyad, die de 2-0 binnen schoot.

De vraag is nu of Pasveer toch de eerste doelman van Vitesse kan blijven. Op grond van zijn fouten lijkt het tijd voor een wissel, maar de alternatieven zijn ook bepaald geen zekerheden. Jeroen Houwen schreef geschiedenis door een terugspeelbal van Fankaty Dabo in Groningen te laten schieten, omdat hij bang was voor een rode kaart.

Vitesse toonde in de tweede helft karakter. Nadat Matt Miazga een kopbal vanuit een vrije trap van Mount nog naast knikte, was het in de 55ste minuut wel raak. De ingevallen Kara vond Foor, die de bal perfect in de verre hoek krulde: 2-1.

Juist op het moment dat Vitesse zichzelf terug knokte in de wedstrijd kreeg het een nieuwe dreun te verwerken. Remko Pasveer verkeek zich op een voorzet waarna Van de Streek eenvoudig de 3-1 kon maken. Nadat Vitesse geen geluk had bij een scrimmage waar Maikel van der Werff ernstig werd gehinderd, gooide aan de andere kant Ayoub het duel in het slot: 4-1. Tot overmaat van ramp noteerde Ayoub ook nog de 5-1 op het scorebord. Pasveer gleed weg waarna de Utrechtse middenvelder de bal voor het binnen tikken had.

Daar is de zak aardappelen weer. Bij de 2-0 van Thy gaat de doelman pas naar de hoek als de bal er al in ligt. De zoveelste fout van Pasveer, die enkele dagen later wel ingaat op zijn rol als schlemiel. Als je ballen om de oren krijgt, komt er kritiek. Natuurlijk vreet het aan je.

FC Utrecht heeft in eigen huis geen kind aan Vitesse

Vitesse speelt volgende week zaterdag de thuiswedstrijd vs Heracles Almelo (aanvang 19.45 uur).

Een ingezonden mededeling van Dave Gerrits uit Rijkerswoerd. Hij is een crowdfunding-actie begonnen om een rolstoelbus en een rolstoelbakfiets voor zijn gehandicapte zoontje Daan te kunnen bekostigen.

De gelijkmaker van Namli is een zogenaamde zwabberbal. Maar het gegraai in het luchtledige van Pasveer oogt heel slecht. De blunder tegen PEC breekt Vitesse ditmaal niet op dankzij een prachtige vrije trap van Mason Mount.

“Ik stuur u dit berichtje om de aandacht te vragen voor ons 4-jarige zoontje Daan. Daan is een 4-jarige jongen met een zeldzame chromosoom 8-afwijking. Zo kan hij niet staan, lopen, praten en niet zelfstandig zitten. Hij is geestelijk en lichamelijk gehandicapt. En hij heeft problemen met prikkelverwerking en heeft daarnaast nystagmus (slechtziendheid) en epilepsie. Daarnaast heeft hij 24-uurszorg nodig, wat wij als ouders zelf doen. Voor een uitgebreide beschrijving van Daan, hebben wij 2 weken geleden een hele website opgestart. Deze is te vinden via www.wieisdaan.nl.”

Achteraf lijkt de beslissing om de evenwichtige Eloy Room naar PSV te laten vertrekken niet echt verstandig. Maar die ging mede weg, omdat Pasveer de eerste keus was geworden aan het begin van dit seizoen.

“Wij zijn een crowdfunding-actie gestart om een rolstoelbus en rolstoel bakfiets te realiseren. Daan wordt op dit moment vervoerd met een gewone auto, wat eigenlijk niet meer gaat. Via deze weg hopen wij als ouders voor Daan dit hele doel te kunnen realiseren. Wij willen u daarom vragen of u in ieder geval een kijkje wilt nemen op onze website, en u zich in te lezen in Daan.”

Vanaf zaterdag 17 maart kunt u een gratis zak compost krijgen op vertoon van uw afvalpas. Hiermee bedanken we alle Arnhemmers die groente-, fruit- en tuinafval (gft) apart inzamelen. Want zij besparen een hoop geld voor de stad.

En de Deen Michael Tørnes viel vorig seizoen in tegen Go Ahead en kreeg direct een onnodige tegentreffer en flaterde uit tegen PEC Zwolle (3-1) ook opzichtig.

Gft-afval dat wordt gescheiden, hoeft namelijk niet verbrand te worden. Bovendien wordt er compost van gemaakt, dat onder meer wordt gebruikt voor perkjes, parken en sportterreinen.

Het voornemen van de gemeente Arnhem om in de stad de strengste milieuzone van Nederland in te stellen, is niet verstandig. Dat vindt minister-president Mark Rutte. Hij heeft dit zondag gezegd in een interview met RTV Arnhem.

Volgens de premier gaat de milieuzone ten koste van de economie en banen. In het huidige regeerakkoord is afgesproken dat gemeentes zelf beleid kunnen maken over milieuzones. “Maar laten we dat allemaal op dezelfde manier doen, met één type bord en één type aanpak.”

Rutte pleit voor een bevoorrading aan de rand van de stad, om vervolgens alles naar de binnenstad te brengen in elektrische auto’s. “Ja, schoon is heel belangrijk. Maar wel op een slimme manier.”

De premier was in Arnhem om zijn partijgenoten van de VVD te steunen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat betekent zeker niet, benadrukt hij, dat hij hier het beleid wil gaan beïnvloeden. “De VVD is een anarchistische partij.”

Vangaboys, Rapper Sjors, Wolter Kroes en Snollebollekes op Het Foute Oranjefeest!

Ali Osram maakt carnavalhit ‘Hieper de piep boerka’ met een hoop boze reacties


Heerenveen at Twitter: