Heerenveen onder hoogspanning voor Fortuna Sittard

Heerenveen onder hoogspanning voor Fortuna Sittard
Riekerink zag ondanks het verlies weer een team bij Heerenveen
Jan Olde Riekerink zag dat zijn Heerenveen na de rode kaart voor Morten Thorsby een kansloze wedstrijd speelde tegen PSV (3-0). De trainer hoopte dat zijn ploeg lang in de wedstrijd zou blijven, maar niets was minder waar. Uiteindelijk verloren de Friezen met 3-0 in Eindhoven. “Als je elf tegen elf speelt is het al moeilijk, laat staan met tien tegen elf”, zegt Olde Riekerink tegen FOX Sports. “Je moet met zn tienen tegen PSV ongelofelijk hard werken en op een gegeven moment vloeien de krachten weg. Dan ga je meer ruimte weggeven en dat is niet meer dan logisch.”

Het seizoen van Heerenveen verloopt nog niet zoals Olde Riekerink had gehoopt. In eigen huis wisten de Friezen nog niet te winnen. “Dat is vooral vervelend voor ons eigen publiek natuurlijk. Ik voel geen druk, maar het is iets wat je je publiek graag wil geven. Volgende week (Heerenveen speelt dan in het Abe Lenstra Stadion tegen Fortuna, red.) lijkt me daar een uitstekend moment voor.”

25 november 2018 – SC Heerenveen verloor zaterdagavond voor de tweede keer op rij in de Eredivisie, toch zag trainer Jan Olde Riekerink goede elementen bij zijn ploeg op bezoek bij PSV. Hoewel er werd verloren en flink wat kansen werden weggegeven, was de coach meer tevreden dan de duels met FC Emmen en FC Groningen daarvoor. “We spelen uit bij PSV met tien man”, noemde de coach een voor hem belangrijk excuus. Tegenover Omrop Fryslân ging hij in op de kansloze 3-0 nederlaag. “Ik vind echt dat de spelers hard hebben gewerkt. Op een gegeven moment vallen er ruimtes, omdat we moe werden. En dat heeft ook te maken met de kwaliteiten van PSV”, wist Olde Riekerink. “Maar na Emmen en Groningen maakte ik me zorgen dat er geen team stond. Dat vond ik nu wel. Dus we hebben een aantal basis dingen goed gedaan, al hebben we niet veel kansen gecreëerd.”

“Ik vind dat we hard hebben gewerkt. Maar op een gegeven moment komen er ruimtes te liggen door vermoeidheid”, sei de trainer nei ôfrin. Al betiid yn de wedstriid kaam PSV troch in goal fan Hirving Lozano op 1-0. Oant it flak foar it skoft mocht Hearrenfean noch hoopje oant mear, mar doe krige Thorsby read. Betiid yn de twadde helte makke PSV dien wurk.

En dus wilde Olde Riekerink niet te negatief zijn. “Dingen die we hadden afgesproken, bijvoorbeeld proberen om compact te blijven spelen, heb ik het grootste gedeelte van de wedstrijd gezien”, aldus de coach. Een resultaat leverde dat dus niet op, waardoor Heerenveen inmiddels in het rechterrijtje staat en eerder naar beneden dan naar boven hoeft te kijken. Olde Riekerink voelt echter nog geen druk rondom zijn positie. “Nee, het is dat jij daar nu naar vraagt. Maar tot dit moment heb ik daar nog niet over nagedacht.”

Neffens Hearrenfean-trainer Jan Olde Riekerink wie syn ploech sneon op besite by PSV net kânsleas. “Je spreekt wat dingen af met elkaar en dat probeerde het team goed uit te voeren.” Uteinlik ferlear Hearrenfean mei 3-0 fan de koprinner. De Friezen spilen hast in oere mei in man minder, nei in reade kaart foar Morten Thorsby.