De eerste helft van Heerenveen was slecht, de tweede helft was heel erg slecht – VoetbalPrimeur.nl

\De eerste helft van Heerenveen was slecht, de tweede helft was heel erg slecht\ - VoetbalPrimeur.nl
Reacties op verrassende nederlaag Feyenoord tegen Willem II
Jan Olde Riekerink moest zaterdagavond met lede ogen aanzien hoe sc Heerenveen een goede serie uit handen gaf. De Friezen waren zes duels achter elkaar zonder nederlaag, maar in het eigen Abe Lenstra Stadion ging De Graafschap er met de 3-0 zege vandoor. De trainer van Heerenveen stelt dat zijn ploeg het moeilijk heeft met ploegen die de punten hard nodig hebben. “We hebben het hartstikke slecht gedaan”, zegt Olde Riekerink na afloop tegen FOX Sports. “De eerste helft was slecht, de tweede helft was heel slecht. We krijgen ploegen tegenover ons die hard voor de punten vechten, maar daar hebben wij niet genoeg tegenover gesteld.”

Olde Riekerink kon niet anders concluderen dan dat de Superboeren verdiend met de drie punten terug naar de Achterhoek gingen. “Sam Lammers en Michel Vlap werden lamgelegd, maar dan moet er ruimte voor anderen komen. Wij kunnen uit het niets met creativiteit mogelijkheden krijgen, maar vandaag niet. De overwinning van De Graafschap is terecht.”

Weghorst is zondag aanwezig bij AZ-Ajax om afscheid te nemen van het AZ-publiek. Hij heeft tot nu toe geen spijt van zijn overstap naar Duitsland. “We draaien een heel goed en constant seizoen. We doen mee om Europees voetbal. Ik heb het hier goed naar mijn zin.”

Olde Riekerink: “Eerste helft was slecht, tweede helft heel slecht”

“De koppies hangen omlaag”, vervolgt de oefenmeester van de Friese club. “Gelukkig wel. De volgende wedstrijd voor ons is Excelsior-thuis. Als wij niet leren van vandaag, dan wordt dat ook een moeilijke wedstrijd.”

Als De Graafschap erin slaagt om in de Eredivisie te blijven, zal De Jong zijn huidige werkgever volgend seizoen vanaf een afstand volgen. De oefenmeester vertrekt aankomende zomer wegens privéomstandigheden en lijkt weer terug te gaan keren bij zijn oude club SC Cambuur: We gaan overleggen en als het een beetje mee zit ga ik deze week al besluiten. Het gaat niet om geld, maar gewoon om het gevoel. Ik wil hier ook niet in blijven hangen, want dan blijf ik dit soort vragen krijgen. Er is nog niet gesproken, maar die gesprekjes zullen wel komen, zei hij daarover.

16 maart 2019 – Jan Olde Riekerink is not amused na de pijnlijke thuisnederlaag van SC Heerenveen tegen De Graafschap. In eigen stadion kwamen de Friezen bijzonder matig voor de dag en op de 0-3 nederlaag viel weinig af te dingen, vindt ook de coach zelf. In gesprek met FOX Sports is Olde Riekerink allesbehalve mild voor zijn ploeg. De openingstreffer na drie minuten schopte tegen het zere been van de coach aan. “De 0-1 kwam voort uit ongelooflijk dom balverlies, dan moet je daar tegenaan gaan voetballen.”

Hoewel er soms wat kansjes waren voor de Friezen, doet Olde Riekerink weinig. “De eerste helft was slecht, de tweede helft heel slecht. Wij kunnen vanuit het niets met onze creativiteit mogelijkheden creëren, maar vandaag niet.”

De Graafschap heeft voor een daverende verrassing gezorgd. Het uitduel bij sc Heerenveen werd met opvallend ruime cijfers gewonnen (0-3), waardoor de Superboeren belangrijke punten halen in de strijd tegen degradatie. Binnen drie minuten leidden de bezoekers in het Abe Lenstra Stadion. Azor Matusiwa vond met een bekeken balletje zijn spits, Charlison Benschop. Die twijfelde geen moment, plaatste de bal in de verre hoek en opende daarmee de score voor De Graafschap.