Heerenveen-aanvoerder Schaars (35) stopt na dit seizoen – NU.nl

Heerenveen-aanvoerder Schaars (35) stopt na dit seizoen - NU.nl
Schaars neemt moeilijk besluit en stopt na seizoen
“Ik heb geen zin meer in structurele fysieke problemen”, zegt Schaars, die 24 keer voor het Nederlands elftal uitkwam, woensdag op de website van Heerenveen.

“Mentaal kan ik het nog makkelijk, ook qua conditie en spel. Alleen je hebt ook met je lichaam te maken en die geeft nu gewoon aan dat het beter is om te stoppen.”

Stijn Schaars stopt na dit seizoen: Mijn lichaam geeft aan te stoppen

Schaars, die ook voor Vitesse, AZ, Sporting CP en PSV speelde, liep vorig seizoen een dubbele beenbreuk op tijdens een training. “Iedereen weet dat ik een zware blessure heb gehad, daar ben ik eigenlijk heel goed van genezen”, aldus de routinier.

Stijn Schaars beëindigt carrière na dit seizoen – Sport

“Ik heb de tweede seizoenshelft weer lekker kunnen voetballen, alleen heb ik wel weer een paar andere dingen fysiek opgelopen. Hierdoor denk ik; ik kan wel doorgaan maar dan wordt het een beetje pappen en nathouden.”

Schaars maakte in maart 2003 zijn profdebuut bij Vitesse, de club waar hij ook in de jeugd speelde. Via AZ, Sporting en PSV streek hij in de zomer van 2016 neer in Heerenveen. Met zowel AZ (2009) als PSV (2015 en 2016) pakte hij de landstitel.

De middenvelder werd in 2006 Europees kampioen met Jong Oranje. Zijn debuut voor het grote Oranje maakte hij in augustus van dat jaar tijdens een vriendschappelijke interland tegen Ierland.

Schaars werd in zijn carrière al vaak geteisterd door blessures. Bij zowel AZ, Sporting als PSV stond hij al eens lang aan de kant met heup- en knieproblemen.

Heerenveen is bezig aan een teleurstellend seizoen in de Eredivisie, wat coach Jan Olde Riekerink een week geleden op ontslag kwam te staan. De Friezen bezetten na dertig speelrondes de tiende plek.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.