Van Amersfoort: Ik had al ergens kunnen tekenen, maar ik wil wachten – VoetbalPrimeur.nl

Van Amersfoort: \Ik had al ergens kunnen tekenen, maar ik wil wachten\ - VoetbalPrimeur.nl
Van Amersfoort kijkt over de grens: Wachten op het perfecte plaatje
Pelle van Amersfoort is gewild. Meerdere clubs uit de Eredivisie hebben geïnformeerd naar de 23-jarige middenvelder van sc Heerenveen, zo laat hij zelf weten in gesprek met de Leeuwarder Courant. Dat geeft toch aan dat ik iets goeds heb gedaan, stelt Van Amersfoort, die eigenlijk aast op een avontuur in het buitenland.

Ik had al ergens kunnen tekenen, maar ik wil wachten. Makkelijk is dat niet, want ik houd van zekerheid. Mijn zaakwaarnemer zegt dat hij vaak met spelers heeft gewerkt die later spijt kregen dat ze te snel voor een club hadden gekozen”, aldus Van Amersfoort, die bij de Friese club beschikt over een aflopende verbintenis.

10:48 – Pelle van Amersfoort speelt woensdagavond zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen. Op zestienjarige leeftijd streek hij neer in Friesland en zeven jaar later staat de aanvallende middenvelder voor een nieuw avontuur. Hoewel meerdere Eredivisionisten Van Amersfoort willen inlijven, ambieert hij een stap naar het buitenland. Er zijn zat Eredivisie-clubs die zich hebben gemeld bij Van Amersfoort. “Dat geeft toch aan dat ik iets goeds heb gedaan”, zegt hij in de Leeuwarder Courant. De middenvelder, die ook voorin uit de voeten kan, wacht echter op een buitenlandes club. “Ik had al ergens kunnen tekenen, maar ik wil wachten. Makkelijk is dat niet, want ik houd van zekerheid. Mijn zaakwaarnemer zegt dat hij vaak met spelers heeft gewerkt die later spijt kregen dat ze te snel voor een club hadden gekozen.”

De aanvallende middenvelder speelt al jarenlang in Heerenveen en zal dus flink moeten wennen bij een nieuwe club. “Toch heb ik heel erg veel zin in een nieuw avontuur. Ik wil met een schone lei beginnen, zonder dat ik bekend sta als de speler die je er makkelijk uitgooit. Geef me de kans en ik laat zien dat ik diepgang, duelkracht en scorend vermogen breng.”

In Heerenveen is Van Amersfoort nooit helemaal onbetwist geweest, al was hij in het seizoen 2016/2017 nagenoeg altijd zeker van een basisplaats. “De afgelopen twee jaar moest ik soms ook periodes op de bank zitten, terwijl ik het daarvoor wel goed had gedaan. Dat was frustrerend, maar ik ben altijd teruggekomen. Daar ben ik trots op”, vertelt de in Heemskerk geboren voetballer.

Van Amersfoort is al sinds 2012 actief bij Heerenveen. Afgezien van een uitleenbeurt in het seizoen 2015/16 aan Almere City FC is hij louter uitgekomen voor de Eredivisionist. Tot op heden speelde Van Amersfoort 102 duels voor de Friezen, met 11 goals en 10 assists als resultaat. Dit seizoen staat de teller op 6 goals en 3 assists in 31 wedstrijden.

Zolang Van Amersfoort geen nieuwe club vindt, staat in Heerenveen de deur voor hem open. “Ik kan hoe dan ook meetrainen als de voorbereiding begint en ik nog geen nieuwe club heb. Johnny Jansen en technisch manager Gerry Hamstra vertelden me dat. Dat waardeer ik, het is heel respectvol.”

Pelle van Amersfoort is al door meerdere clubs uit de Eredivisie benaderd. De middenvelder van sc Heerenveen geeft echter de voorkeur aan een avontuur in het buitenland.

Van Amersfoort loopt uit zijn contract en kan deze zomer transfervrij verkassen. Meerdere Eredivisie-clubs meldden zich al bij de 23-jarige middenvelder. “Dat geeft toch aan dat ik iets goeds heb gedaan”, stelt hij tegenover de Leeuwarder Courant.

Het lijkt er echter niet op dat Van Amersfoort met een van die clubs in gesprek gaat. Hij hoopt op een buitenlands avontuur. “Ik had al ergens kunnen tekenen, maar ik wil wachten. Makkelijk is dat niet, want ik houd van zekerheid. Mijn zaakwaarnemer zegt dat hij vaak met spelers heeft gewerkt die later spijt kregen dat ze te snel voor een club hadden gekozen”, vertelt hij.

Voor Van Amersfoort wordt het in ieder geval wennen. Op een uitleenbeurt aan Almere City na speelde hij altijd voor de Friezen. “Toch heb ik heel erg veel zin in een nieuw avontuur. Ik wil met een schone lei beginnen, zonder dat ik bekend sta als de speler die je er makkelijk uitgooit. Geef me de kans en ik laat zien dat ik diepgang, duelkracht en scorend vermogen breng.”