SC Heerenveen verliest slotduel van Utrecht en loopt tonnen tv-geld mis – Leeuwarder Courant

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

FC Utrecht is al zeker van deelname aan de play-offs om Europees voetbal, maar trainer Dick Advocaat wil het reguliere seizoen in de Eredivisie goed afsluiten. De Domstedelingen willen ten koste van Vitesse de vijfde plek opeisen.

“Die jongens hebben een bonus als ze vijfde worden”, zegt Advocaat bij FOX Sports. “Dat hebben die spelers in hun contract staan, dus dat is altijd een stimulans.” Zowel Utrecht als Vitesse heeft vijftig punten, maar het doelsaldo van de Arnhemmers is beter. De ploeg van Advocaat speelt zijn laatste competitiewedstrijd in de eigen Galgenwaard tegen sc Heerenveen.

“Ik kijk nog niet naar de play-offs, we willen eerst vanavond goed afsluiten”, aldus Advocaat. “Het is voor iedereen belangrijk dat we als vijfde eindigen, ook voor het gevoel.” De oud-bondscoach kijkt hoe dan ook met een goed gevoel terug op het seizoen van Utrecht. “Vijfde of zesde is gewoon een prachtige prestatie.”