Heerenveen geeft Jansen vertrouwen en haalt AZ-icoon als ervaren assistent – VoetbalPrimeur.nl

Johnny Jansen zal ook volgend seizoen voor de groep staan bij sc Heerenveen, meldt De Telegraaf donderdagochtend. De 44-jarige oud-speler van de Friezen fungeerde al vijf jaar lang als assistent en nam onlangs op interimbasis de honneurs waar na het ontslag van Jan Olde Riekerink.

De Telegraaf verwacht deze week al een officiële bekendmaking vanuit Friesland. De nummer elf van het pas afgesloten Eredivisie-seizoen is nog op zoek naar een ervaren assistent-trainer en lijkt zijn vizier te hebben gericht op Martin Haar, die afgelopen zomer na zeventien jaar afscheid nam bij AZ en de amateurs van RKVV Velsen onder zijn hoede nam. Volgens de ochtendkrant is er al contact geweest tussen Heerenveen en Haar.

8:32 – SC Heerenveen gaat Johnny Jansen aanstellen als de nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. De coach nam het stokje eerder dit seizoen over van de ontslagen Jan Olde Riekerink, maar zit vrijdag met de clubleiding om tafel om te spreken over het komende voetbaljaar. Volgens De Telegraaf blijft hij hoofdcoach in het Abe Lenstra Stadion. De ochtendkrant meldt tevens dat de ervaren Martin Haar (67) benaderd is om zijn assistent te worden. Hij is al jarenlang actief als assistent-coach en werkte samen met onder andere Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman en Dick Advocaat. Momenteel is hij werkzaam bij RKVV Velsen, waar hij heen vertrok toen hij bij AZ wegging.

De 67-jarige Haar beschikt overigens nog over een doorlopend contract bij de koploper van de Eerste Klasse A Zondag, die in de laatste twee wedstrijden van het seizoen promotie naar de Hoofdklasse veilig kan stellen. De Telegraaf ment dat Heerenveen 25 duizend euro op tafel moet leggen om Haar naar Friesland te halen.

Omdat beide partijen vrijdag met elkaar om tafel zitten, wordt er snel duidelijkheid verwacht. Jansen werkte in het verleden al als assistent-coach, jeugdtrainer en hoofd jeugdopleidingen in Friesland en stak niet onder stoelen of banken dat hij in de toekomst graag hoofdcoach wil worden bij SC Heerenveen.

SC Heerenveen: snel duidelijkheid over toekomst Jansen

Martin Haar gaat komend seizoen als ervaren assistent van Heerenveen-trainer Johnny Jansen aan de slag.

HEERENVEEn – Johnny Jansen (44) zal morgen naar voren worden geschoven als de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. De relatief onervaren trainer, die begin april werd aangesteld als tijdelijke opvolger van de ontslagen Jan Olde Riekerink, krijgt als assistent een ervaren rot aan zijn zijde.

Martin Haar gaat komend seizoen als ervaren assistent van Heerenveen-trainer Johnny Jansen aan de slag.

Voor die functie hebben de Friezen Martin Haar (67) benaderd. De oud-speler van onder meer Haarlem en Sparta was meer dan twintig jaar actief als assistent-trainer van AZ. Hij diende er hoofdtrainers als Willem van Hanegem, Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Dick Advocaat en Gertjan Verbeek.

Haar, in 1982 de eerste winnaar van de Gouden Schoen, had in Alkmaar ook Jong AZ onder zijn hoede. Met dat team promoveerde hij naar de Eerste Divisie. Omdat Haar niet over de benodigde trainerspapieren beschikt, kreeg hij één seizoen dispensatie om als hoofdtrainer in de Eerste Divisie te werken.

Afgelopen zomer vertrok Haar naar eersteklasser RKVV Velsen. Met deze club kan hij komende zondag promotie afdwingen naar de hoofdklasse. Heerenveen dient wel een afkoopsom (25.000 euro) voor zijn beoogde assistent af te tikken. Haar zal komend seizoen twee keer zijn zoon Dennis tegenkomen. Haar junior, dit seizoen hoofdtrainer van Jong PSV, wordt bij FC Utrecht de assistent van John van den Brom.

Jansen bekleedde diverse functies binnen Heerenveen. Naast jeugdtrainer, assistent-trainer en hoofd opleidingen stond Jansen ook als speler onder contract. Hij speelde slechts één duel in het eerste, het Intertoto-duel tegen het Portugese União de Leiria in 1995.