SC Heerenveen: snel duidelijkheid over toekomst Jansen – Voetbal International

Johnny Jansen zal ook volgend seizoen voor de groep staan bij sc Heerenveen, meldt De Telegraaf donderdagochtend. De 44-jarige oud-speler van de Friezen fungeerde al vijf jaar lang als assistent en nam onlangs op interimbasis de honneurs waar na het ontslag van Jan Olde Riekerink.

De Telegraaf verwacht deze week al een officiële bekendmaking vanuit Friesland. De nummer elf van het pas afgesloten Eredivisie-seizoen is nog op zoek naar een ervaren assistent-trainer en lijkt zijn vizier te hebben gericht op Martin Haar, die afgelopen zomer na zeventien jaar afscheid nam bij AZ en de amateurs van RKVV Velsen onder zijn hoede nam. Volgens de ochtendkrant is er al contact geweest tussen Heerenveen en Haar.

Heerenveen geeft Jansen vertrouwen en haalt AZ-icoon als ervaren assistent

De 67-jarige Haar beschikt overigens nog over een doorlopend contract bij de koploper van de Eerste Klasse A Zondag, die in de laatste twee wedstrijden van het seizoen promotie naar de Hoofdklasse veilig kan stellen. De Telegraaf ment dat Heerenveen 25 duizend euro op tafel moet leggen om Haar naar Friesland te halen.

16 mei 2019 – SC Heerenveen gaat Johnny Jansen aanstellen als de nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. De coach nam het stokje eerder dit seizoen over van de ontslagen Jan Olde Riekerink, maar zit vrijdag met de clubleiding om tafel om te spreken over het komende voetbaljaar. Volgens De Telegraaf blijft hij hoofdcoach in het Abe Lenstra Stadion. De ochtendkrant meldt tevens dat de ervaren Martin Haar (67) benaderd is om zijn assistent te worden. Hij is al jarenlang actief als assistent-coach en werkte samen met onder andere Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman en Dick Advocaat. Momenteel is hij werkzaam bij RKVV Velsen, waar hij heen vertrok toen hij bij AZ wegging.

Omdat beide partijen vrijdag met elkaar om tafel zitten, wordt er snel duidelijkheid verwacht. Jansen werkte in het verleden al als assistent-coach, jeugdtrainer en hoofd jeugdopleidingen in Friesland en stak niet onder stoelen of banken dat hij in de toekomst graag hoofdcoach wil worden bij SC Heerenveen.