FC Groningen troeft Heerenveen en Heracles af in strijd om Zweedse aanvaller – Telegraaf.nl

FC Groningen troeft Heerenveen en Heracles af in strijd om Zweedse aanvaller - Telegraaf.nl
FC Groningen gaat verder op Zweedse toer en presenteert eerste aanwinst
De Eredivisie-club neemt de 20-jarige aanvaller over van Halmstads BK, dat uitkomt op het tweede niveau in Zweden. Gudmundsson speelde in ruim drie jaar tijd 88 wedstrijden voor die club en daarin tekende hij voor zestien doelpunten en zes assists.

Met de komst van de Zweed troeft FC Groningen onder meer SC Heerenveen en Heracles Almelo af. Ook Fortuna Sittard volgde de verrichtingen van Gudmundsson met verregaande interesse.

De zoon van de Zweedse oud-international Niklas Gudmundsson stond nog tot het einde van dit kalenderjaar onder contract bij Halmstads. Gudmundsson wordt de dertiende Zweed in dienst van FC Groningen. Onder meer Jan Nordström, Rasmus Lindgren, Marcus Berg, Andreas Granqvist, Petter Andersson en Fredrik Stenman gingen hem voor.

FC Groningen is in zijn nopjes met het binnenhalen van de twintigjarige Gabriel Gudmundsson. Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus beschikt de Zweed over kwaliteiten waaraan het in de huidige selectie ontbreekt.

“Wij hebben een analyse gemaakt van onze selectie met onze sterke punten en waar onze aandachtspunten liggen. Eén van die aandachtspunten is dat wij aanvallend behoefte hebben aan snelheid, power en diepte in ons spel. Gabriel brengt deze elementen met zich mee”, vertelt Fledderus op de website van FC Groningen.

“Gabriel staat in Zweden te boek als één van de grotere talenten. We zijn er dan ook trots op dat wij hem met onze sportieve plannen hebben weten te overtuigen om voor FC Groningen te kiezen”, vervolgt Fledderus.

Gudmundsson heeft in Groningen een contract getekend voor drie seizoenen met de optie op nog een jaar. “Ik hoorde een aantal maanden geleden dat de club interesse had. Het klonk goed, dus ik zocht wat informatie op via internet. Het voelde goed. Ik ontmoette de trainers en de technisch directeur. En nu zijn we hier”, vertelt hij.

De Zweed noemt zijn snelheid en aanvalsdrang als zijn kwaliteiten. “Ik hoop dat de fans dat zullen zien”, aldus Gudmundsson. “Ik kijk graag naar spelers als Messi, maar ook naar de aanvallers van Liverpool. Dat is erg leuk om naar te kijken. Of ik net zo snel ben als Mo Salah? Sneller, haha.”