SC Heerenveen en Anderlecht steggelen over Michel Vlap – AD.nl

SC Heerenveen en Anderlecht steggelen over Michel Vlap - AD.nl
Heerenveen weigert miljoenenbod en frustreert tijdens onderhandelingen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

SC Heerenveen heeft een bod van vijf miljoen euro van Anderlecht op Michel Vlap geweigerd, zo melden de Leeuwarder Courant en Het Laatste Nieuws woensdagochtend. De Belgische club aast al een tijdje op de aanvallende middenvelder, maar de Friese club houdt de poot stijf. Naar verluidt verlangt Heerenveen een hoger bedrag, namelijk circa acht miljoen.

Geen haastVlap zelf staat open voor een transfer naar Brussel. De jeugdinternational was al eens te gast bij een wedstrijd van Anderlecht. Heerenveen speelt het spel hard: de transfermarkt is nog drie maanden open en daardoor hebben de Friezen volgens LC absoluut geen haast om een deal snel rond te maken. De financiële noodzaak om spelers van de hand te doen is bovendien weggevallen sinds de verkoop van Kik Pierie aan Ajax. 

De Leeuwarder Courant schrijft dat het bod van Anderlecht 'weinig gehoor op de burelen van het Abe Lenstra Stadion' vindt. Beide partijen hebben de afgelopen weken meerdere keren met elkaar gesproken. Wat de Belgen tijdens de onderhandelingen frustreert is dat Heerenveen nog geen vraagprijs heeft genoemd voor Vlap.

Heerenveen heeft geen haast met de verkoop, onder meer omdat de club al miljoenen incasseerde voor Arber Zeneli en Kik Pierie. De Belgen zijn overtuigd van de kwaliteiten van de 21-jarige Vlap en willen snel toeslaan. Anderlecht denkt de investering voor Vlap dan ook ruimschoots terug te kunnen verdienen. Wat heet: men verwacht dat Vlap in de toekomst een bedrag van twintig miljoen moet opbrengen.

Heerenveen en Anderlecht zouden in de voorbije weken meerdere keren met elkaar gesproken hebben over Vlap. Er zit weinig schot in de onderhandelingen. Wat de Belgen tijdens de onderhandelingen frustreert is dat Heerenveen nog geen vraagprijs heeft genoemd, schrijft LC. 

Vlap, die nog tot medio 2022 vastligt, bezocht onlangs een wedstrijd van Anderlecht en staat open voor de transfer. Volgens Het Laatste Nieuws is de kloof tussen de gewenste en aangeboden transfersom groot. Heerenveen wil 'de hoofdprijs', namelijk acht miljoen, aldus de Belgische krant. Naast Anderlecht worden ook KRC Genk, TSG Hoffenheim en Atalanta gelinkt aan Vlap.

SC Heerenveen is met Anderlecht in onderhandeling over Michel Vlap. Er zou inmiddels een bod van 5 miljoen euro op tafel liggen in Friesland, maar met dat bedrag gaat Heerenveen niet akkoord. De Leeuwarder Courant meldt dat woensdag.