Thorsby kritisch over Olde Riekerink na mislukt Heerenveen-seizoen – Voetbal International

De bij sc Heerenveen vertrokken Morten Thorsby is niet bepaald te spreken over Jan Olde Riekerink, die van juli tot april de trainer was in Friesland. Volgens de 23-jarige middenvelder, komend seizoen actief voor Sampdoria, ging Heerenveen niet bepaald beter voetballen onder Olde Riekerink.

Heerenveen sloot het Eredivisie-seizoen af als nummer elf, op vier punten afstand van de play-offplaatsen. Dat had anders kunnen lopen, denkt Thorsby. “Tussen plek zes en dertien zit in de Eredivisie weinig verschil qua niveau van de spelers. Dan maken tactiek, organisatie en een plan het verschil tussen een goed en een slecht jaar”, vertelt hij aan Voetbal International. Die aspecten waren volgens de Noor echter niet aanwezig. “Het is hard om te zeggen, maar dat heeft er bij ons aan ontbroken. Er werden continu dingen veranderd en dat zorgde voor onzekerheid.”

Thorsby benadrukt dat Olde Riekerink niet in zijn eentje verantwoordelijk was voor het tegenvallende seizoen in het Abe Lenstra Stadion. “Ik wil dit heel slechte seizoen niet afschuiven op één iemand, maar wel aangeven wat in mijn ogen het verschil kan maken tussen een slecht en een goed jaar”, laat hij weten. “We hebben te veel wedstrijden weggegeven omdat de organisatie op het veld niet klopte. Elke keer dat het verkeerd ging, groeiden de twijfel en de onzekerheid.”

Johnny Jansen wordt de nieuwe trainer van SC Heerenveen

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.