Heerenveen stelt Johnny Jansen definitief aan als hoofdtrainer – NU.nl

Heerenveen stelt Johnny Jansen definitief aan als hoofdtrainer - NU.nl
Jansen hartstikke blij met vertrouwen van Heerenveen
Jansen was afgelopen seizoen al interim-coach van Heerenveen, nadat Jan Olde Riekerink begin april op non-actief werd gezet. Hij zat de laatste vijf wedstrijden op de bank bij de Friese club.

“Geweldig dat ik hier de kans krijg”, zegt Jansen op de website van zijn club. “Ik ben echt hartstikke blij dat het rond is. Een contract voor een jaar is prima. Het is aan mij om mijn werk hier goed te doen, zodat we samen verder kunnen bouwen.”

Jansen is al negentien jaar in allerlei trainingsfuncties actief voor Heerenveen. Hij begon negentien jaar geleden als jeugdtrainer bij de Friese club. Daarna fungeerde hij onder meer als hoofd jeugdopleiding.

Vanaf 2014 was Jansen assistent-trainer bij het eerste elftal van Heerenveen. Hij stond Dwight Lodeweges, Foppe de Haan, Jurgen Streppel en Olde Riekerink bij.

Johnny Jansen tijdens de Derby van het Noorden tussen Heerenveen en FC Groningen. (Foto: Pro Shots)

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de aanstelling van Jansen. “Hij kent de club en heeft een duidelijke visie over het voetbal dat we bij sc Heerenveen willen spelen.”

Het is nog onduidelijk hoe de technische staf van Heerenveen er komend seizoen verder uit zal zien. De club hoopt de invulling daarvan binnenkort bekend te maken.

Jansen is de negende trainer in tien jaar bij Heerenveen. Vanaf medio 2009 hadden achtereenvolgens Jan de Jonge, Jan Everse (ad-interim), Ron Jans, Marco van Basten, Dwight Lodeweges, Foppe de Haan, Jurgen Streppel en Olde Riekerink de ploeg onder hun hoede.

Heerenveen eindigde afgelopen seizoen als elfde. De ploeg van Jansen kwam vier punten tekort voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

SC Heerenveen heeft de aanstelling van Johnny Jansen als nieuwe hoofdtrainer bevestigd. De 44-jarige coach tekent in het Abe Lenstra Stadion een contract voor één seizoen. De intentie is dat Heerenveen en Jansen langer met elkaar doorgaan.

“Geweldig dat ik hier de kans krijg”, vertelt een blije Jansen op de clubsite van Heerenveen. “Ik ben echt hartstikke blij dat het rond is. Een contract voor een jaar is prima. Het is aan mij om mijn werk hier goed te doen, zodat we samen verder kunnen bouwen.”

Jansen loopt al jaren rond in Heerenveen. Negentien jaar geleden begon hij als jeugdtrainer bij de club. Naast jeugdtrainer was Jansen ook hoofd jeugdopleidingen. Vanaf 2014 was hij als assistent-trainer actief bij het eerste elftal. Hij was de rechterhand van Dwight Lodeweges, Foppe de Haan, Jurgen Streppel en Jan-Olde Riekerink. Laatstgenoemde werd vorig seizoen ontslagen door Heerenveen, nadat de club slecht uit de winterstop kwam. Jansen was vanaf dat moment interim-trainer.

“We zijn blij dat Johnny volgend seizoen voor de groep staat en dat hij zijn ambitie om hoofdtrainer te worden hier kan verwezenlijken. Hij kent de club en heeft een duidelijke visie over het voetbal dat we bij sc Heerenveen willen spelen”, legt technisch manager Gerry Hamstra uit.

“Hij weet, dankzij zijn achtergrond bij de club, het belang van presteren met zelf opgeleide en gescoute spelers. Het contract is in eerste instantie voor een jaar, maar zowel wij als Johnny hebben de intentie om ook op de lange termijn met elkaar door te gaan.”