Live Eredivisie: Utrecht op bezoek bij Heerenveen | Voetbal – Telegraaf.nl

Live Eredivisie: Utrecht op bezoek bij Heerenveen | Voetbal - Telegraaf.nl
Heerenveen en Utrecht vermaken publiek, Odgaard mist van elf meter
Als een ploeg vanmiddag recht had op de zege is het Heerenveen, maar toch gingen de punten bijna mee naar Utrecht. Doelman Warner Hahn heeft namelijk een geweldige reflex in huis op de inzet van Bart Ramselaar.

Doelpuntenmaker Ejuke gaat met kramp per brancard van het veld en dat betekent dat Alen Halilovic zijn thuisdebuut maakt bij sc Heerenveen. Het Kroatische (voormalige) wonderkind van onder meer FC Barcelona en AC Milan, maakte vorige week tegen Ajax zijn eredivisiedebuut.

Het is aftellen geblazen in Heerenveen. FC Utrecht lijkt tevreden met een punt en sc Heerenveen is de laatste minuten niet meer zo gevaarlijk geweest als daarvoor.

Ejuke schiet Heerenveen weer op gelijke hoogte met FC Utrecht

Het zou dus zomaar kunnen dat ook het vierde thuisduel van sc Heerenveen eindigt in een remise. “Alles of niets”, galmt van de tribunes.

Inmiddels is Odgaard teruggekeerd uit de catacomben en krijgt direct een troostende knuffel van trainer Johnny Jansen. De Deen verbijt de teleurstelling verder op de reservebank.

Ook dit past in deze wedstrijd: Heerenveen krijgt een strafschop, maar laat de kans liggen om op voorsprong te komen tegen FC Utrecht.

Het was een onnozele overtreding van Strieder, die Jens Odgaard in ongevaarlijke positie een beuk geeft. De Deen neemt de strafschop zelf, maar Utrecht-doelman Paes redt knap met zijn voet. Ook de rebound is niet besteed aan Odgaard.

Direct na de strafschop wordt Odgaard gewisseld voor landgenoot Andreas Dreyer. In de tunnel schreeuwt hij de frustratie van zich af.

FC Utrecht-trainer John van den Brom ziet dat zijn ploeg met name op het middenveld bleekjes voor de dag komt en heeft maatregelen genomen. Hij heeft Sander van de Streek en Adam Maher naar de kant gehaald. Controleur Rico Strieder en de pijlsnelle Issah Abass zijn hun vervangers.

En jawel, de tweede helft is net zo leuk als de eerste. Het spel golft op en neer en elke aanval lijkt wel een kans op te leveren. Heerenveen is wel de betere ploeg in de tweede helft, met de rappe en behendige buitenspelers Ejuke en Van Bergen.

Het blijft ook genieten van de combinaties van rasvoetballers Hicham Faik en Joey Veerman. Zij combineerden zojuist tot in de Utrechtste zestien, maar Veermans schot belandt via een verdediger van FC Utrecht in het zijnet.

sc Heerenveen trapt af voor de tweede helft tegen FC Utrecht. Dezelfde 22 spelers staan op het veld als in de vermakelijke eerste helft.

Feyenoord treedt om 14.30 uur in Emmen aan zonder centrumspitsen Nicolai Jørgensen en Luis Sinisterra. Sinisterra is niet op tijd hersteld van een blessure die hij donderdag opliep in het Europa League-duel met Rangers. Niet Jørgensen, maar Luciano Narsingh is zijn vervanger in de punt van de aanval.

sc Heerenveen en FC Utrecht gaan rusten met 1-1. Als de tweede helft net zo open is als de eerste, dan zal dat vast niet de einduitslag worden.

Ook in Friesland is er een speciaal eerbetoon aan de afgelopen woensdag overleden Fernando Ricksen. Ricksen werd 43 jaar en dus wordt de 43ste minuut aangegrepen voor een indrukwekkend applaus.

Het vroege duel op de zondagmiddag tussen SC Heerenveen en FC Utrecht staat voor de Friezen in het teken van aanklampen. De ploeg van trainer Johnny Jansen staat met zes punten veertiende en heeft een zege nodig om niet onderin te blijven aanmodderen.

De Friezen treden om 12.15 uur aan met een driemans middenveld, bestaande uit Joey Veerman, Rodney Kongolo en Hicham Faik. Dat betekent ook dat offensievere middenvelders als Jordy Bruijn en Alen Halilovic genoegen moeten nemen met een plek op de reservebank. Op diezelfde bank zit ook Doan Van Hau, de nieuwe Vietnamese aanwinst van Heerenveen. Hij kan vandaag debuteren.

Ten opzichte van het met 3-1 gewonnen duel tegen FC Emmen voert trainer John van den Brom één wijziging door. Leon Guwara, die tegen de ploeg uit Drenthe nog geschorst was, neemt zijn positie links in de verdediging weer in. Hij vervangt daarmee Mark van der Maarel, die ondanks een puike partij toch weer op de bank moet plaatsnemen. Op het middenveld behoudt Sander van de Streek zijn basisplaats, omdat Simon Gustafson als linksbuiten staat opgesteld.

SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Veerman, Kongolo, Faik; Van Bergen, Odgaard, Ejuke.

FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma, Guwara; Van de Streek, Maher, Ramselaar; Kerk, Dalmau, Gustafson.