Voetbal Heerenveen en Utrecht spelen gelijk – RTL Nieuws

Voetbal Heerenveen en Utrecht spelen gelijk - RTL Nieuws
FC Utrecht-doelman Paes staat eerste thuiszege Heerenveen in de weg
Utrecht kwam in de achttiende minuut op voorsprong dankzij Gyrano Kerk, die met een fraai wippertje zijn derde competitietreffer van het seizoen maakte. De Nigeriaan Chidera Ejuke maakte na een half uur gelijk met een tegendraadse inzet.

In de slotfase van de overwegend gelijkopgaande wedstrijd leek Heerenveen – dat wel een licht overwicht had – de overwinning te pakken, maar Odgaard zag zijn strafschop gekeerd worden door keeper Maarten Paes.

De deze zomer aangetrokken Deense spits kent vooralsnog een moeizaam seizoen. Dat hij op twee goals bleef steken, frustreerde hem zichtbaar, want hij werd vlak na zijn misser gewisseld en zocht woedend de catacomben op.

Lang kon Utrecht niet genieten van de voorsprong, want Chidera Ejuke schoot Heerenveen tien minuten later al langszij. Hij schatte een goede actie van Mitchell van Bergen op waarde en plaatste de bal keurig in de verre hoek (1-1), waarna de Nigeriaan even later ook een grote kans op 2-1 liet liggen. De amusementswaarde van de eerste helft bleef hoog, maar goals vielen er niet meer.

Odgaard mist strafschop en vergeet Heerenveen naar zege op Utrecht te schieten

Heerenveen won alleen de openingswedstrijd van het seizoen (het werd 0-4 bij Heracles Almelo) en bleef vervolgens zonder zege tegen Feyenoord, FC Emmen, FC Twente, Fortuna Sittard, Ajax en dus FC Utrecht. De ploeg van coach Johnny Jansen staat met zeven punten voorlopig twaalfde.

Het Utrecht van trainer John van den Brom kent een wisselvallige start. Na zeven wedstrijden staat de teller op elf punten, waarmee voorlopig de zesde plaats wordt bezet in de Eredivisie. De laatste vijf duels leverden slechts één overwinning op.

Het duel tussen SC Heerenveen en FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd. In de tweede helft kregen de Friezen de beste kansen op de zege en mocht Jens Odgaard zelfs aanleggen voor een strafschop, maar hij miste en Heerenveen won niet: 1-1.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een gelijkspel was na negentig minuten dan ook een logisch resultaat. Heerenveen blijft daarmee in de onderste regionen van de Eredivisie bivakkeren, terwijl Utrecht in de brede middenmoot staat.