LIVE-discussie: Aanvallend PEC start met Ghoochannejhad en Thy tegen Heerenveen – VoetbalPrimeur.nl

LIVE-discussie: Aanvallend PEC start met Ghoochannejhad en Thy tegen Heerenveen - VoetbalPrimeur.nl
Van Bergen brengt na vijf maanden weer vreugde in Heerenveen
Heerenveen en PEC Zwolle beginnen ongewijzigd aan de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen won vorige week zaterdag met 0-3 op bezoek bij VVV-Venlo en coach Johnny Jansen ziet geen reden om wijzigingen aan te brengen. PEC Zwolle verloor vorige week zaterdag met 0-4 van PSV, maar ook John Stegeman voert geen wijzigingen door.

Heerenveen start dus weer met Mitchell van Bergen, Jens Odgaard en Chidera Ejuke in de voorhoede. Tegen VVV eiste Ejuke de hoofdrol voor zich op door twee doelpunten te maken. Zijn aanvalspartner Odgaard was eenmaal trefzeker.

Bij PEC Zwolle ook dezelfde elf namen ten opzichte van vorige week. Dit houdt in dat Lennart Thy en Reza Ghoochannejhad in de basis beginnen bij de Zwollenaren. Ook voor Dennis Johnsen is weer een basisplaats weggelegd.

Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Odgaard, Ejuke.

Ook het tweede bedrijf was bijzonder gezapig, met de (neutrale) toeschouwers al grote verliezers. Heerenveen controleerde het duel, maar slaagde er niet in om een tweede goal te maken. Mous kon ternauwernood voorkomen dat Darryl Lachman de bal achter zijn standbeen in zijn eigen doel werkte en daarna stuitte Chidera Ejuke op de doelman. Een vrije kopkans van Ibrahim Dresevic eindigde eveneens niet in de 2-0.

PEC Zwolle: Mous; Hamer, Lachman, Kersten, Van Wermeskerken; Saymak, Clement, Bel Hassani, Johnsen; Thy, Ghoochannejhad.

De eerste helft in Friesland leek doelpuntloos te eindigen, maar op slag van rust sloeg Van Bergen toe. De aanvaller ging alleen op Xavier Mous af, bleef heel rustig en rondde beheerst af: 1-0. Het was in de eerste 45 minuten lang wachten op de écht grote kansen. Beide ploegen probeerden wel tot aanvallen te komen, maar dat lukte nauwelijks.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.