Heerenveen verslaat Ajax nipt in oefenduel tussen thuisblijvers – Voetbal International

Ajax heeft woensdagmiddag verloren op bezoek bij sc Heerenveen. De Friezen waren met 1-0 te sterk in een wedstrijd tegen de ploeg van Erik ten Hag. 

De Amsterdammers verschenen met een flink gemuteerd elftal aan de aftrap. Door interlandverplichtingen kregen naast een flink aantal jongelinen ook onder meer Bruno Varela, Siem de Jong, Carel Eiting, Hassane Bandé, Klaas-Jan Huntelaar en Zakaria Labyad een basisplaats. Edson Álvarez stond – in tegenstelling tot de afgelopen weken – in het centrum van de verdediging. 

Ajax verliest oefenduel met sc Heerenveen

In de eerste helft zorgde Jordy Bruijn voor de enige treffer van het duel, nadat hij Álvarez uitkapte en vervolgens raak schoot. Niet lang daarna trok Huntelaar de score gelijk, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In het restant van het duel kregen beide ploegen kansen, maar aan de stand veranderde niets. 

Varela, Ter Heide, Álvarez, Kemper, Musampa, Timber, De Jong, Eiting, Bandé, Huntelaar, Labyad. 

Ajax heeft een oefenduel met sc Heerenveen verloren. De Amsterdammers gingen in het Abe Lenstra Stadion met 1-0 onderuit tegen de Friezen. Ajax speelde zonder meerdere internationals, maar met enkele jeugdspelers en bankzitters. Trainer Erik ten Hag koos ervoor om Edson Álvarez op te stellen als centrale verdediger.

Na een rustige openingsfase ging de Mexicaan bij de openingstreffer in de fout. Oud-Ajacied Jordy Bruijn werd de diepte ingestuurd en kapte vervolgens Álvarez uit, waarna hij de 1-0 kon scoren. Even later dacht Klaas-Jan Huntelaar voor de gelijkmaker te zorgen, maar diens treffer – op aangeven van linksback Nordin Musampa – werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vervolgens kregen beide ploegen kansen om te scoren. Zo was Bruno Varela belangrijk met een redding, terwijl Musampa, na aangeven van Hassane Bandé, voor gevaar zorgde aan de andere kant van het veld. De goalie van sc Heerenveen, Filip Bednarek, wist met moeite redding te brengen. Even later kreeg ook Zakaria Labyad de kans om de gelijkmaker te maken, maar hij wachtte te lang en zodoende was zijn kans verkeken. Ook Siem de Jong had een kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging een meter of twee over.Na rust zocht Ajax direct de aanval op in jacht naar de gelijkmaker. Een grote kans leek ontstaan, maar miscommunicatie tussen Huntelaar en Labyad voorkwam dat. Waar de spits de bal wilde terugleggen, liep Labyad juist door richting doel. Even later was Eiting met een schot dichtbij de 1-1, maar zijn schot werd ternauwernood gekeerd. In de rebound wist ook Huntelaar net niet te scoren. Ook verdedigend stond Ajax een stuk beter. Zo zat Boy Kemper er met een goede tackle een keer goed tussen, terwijl ook Álvarez in de tweede helft beter voor de dag kwam. In de tweede helft kregen de Amsterdammers nog verschillende mogelijkheden via Carel Eiting, maar de middenvelder schoot in het zijnet en naast de goal. Met nog ruim een kwartier te gaan, dacht Ajax via Labyad gelijk te komen. Echter werd er voor de tweede keer een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor tijd kreeg de ploeg van Ten Hag nog een mogelijkheid via Timber. Na een prima vrije trap kreeg de bal te weinig richting mee en verdween de bal ruim naast het doel van sc Heerenveen. Even later was de doelman van de Friezen ver uit zijn doel, maar Pynadath kon geen medespeler bereiken aan de rechterkant. De Amsterdammers wisten niet meer te scoren en verliezen dus met 1-0 in Heerenveen.

Bednarek; Van Rhijn, Høegh, Skovgaard, Woudenberg; Kongolo, Halilovic, Akujobi; Frederiksen, Ejuke, Bruijn.

Varela; Ter Heide, Álvarez, Kemper, Musampa (81 Solomons); Timber, De Jong (Warmerdam 71), Eiting; Bandé (De Waal 62), Huntelaar (Pynadath 62), Labyad.

Denk jij dat Promes scoort en Oranje wint van Noord-Ierland? Zet in en krijg 2,40 keer je inzet terug!