Joey van den Berg traint mee bij Heerenveen – De Gelderlander

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Joey van den Berg traint de komende weken mee bij sc Heerenveen. De 33-jarige middenvelder krijgt van de Friezen de kans om zijn conditie op peil te houden, nadat zijn contract begin deze maand werd ontbonden door NEC.

Van den Berg genoot zijn jeugdopleiding bij Heerenveen en speelde later tussen 2013 en 2016 in het eerste elftal van de club. Via Reading kwam de middenvelder in de zomer van 2018 bij NEC terecht. Een gelukkig huwelijk werd dat ondanks de hoge verwachtingen niet. Dit seizoen was er geen plek meer voor Van den Berg, die werd teruggezet naar de beloften. Een zomers vertrek bleef echter uit.

SC Heerenveen biedt Joey van den Berg helpende hand

De definitieve breuk volgde twee weken geleden alsnog. Beide partijen besloten het contract te verscheuren. “Joey heeft aangegeven graag nog een stap te willen maken om zich te kunnen laten zien in het betaald voetbal”, liet algemeen directeur Wilco van Schaik weten. Die kans hoopt Van den Berg dus via Heerenveen af te dwingen. Hij houdt tot de winterstop zijn conditie op peil in Friesland.

Aangezien NEC tijdens interlandperiodes niet in actie komt en er dus weinig gebeurt rondom de club, vonden we het tijd voor een quiz. In de 119-jarige geschiedenis van de Nijmeegse club speelden er naast Nederlanders flink wat…