Actiegroep komt in Alkmaar en Heerhugowaard weer in actie tegen Zwarte Piet – Heerhugowaard Centraal

Actiegroep komt in Alkmaar en Heerhugowaard weer in actie tegen Zwarte Piet - Heerhugowaard Centraal
Kick Out Zwarte Piet gaat demonstreren tijdens sinterklaasintocht in Eindhoven en Den Bosch
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Met deze campagne gaat Kick Out Zwarte Piet zich het komende jaar hardmaken voor racismevrije sinterklaasvieringen in 2020. De campagne zal zich richten op alle partijen die de volgens de actiegroep in de weg staan van een sinterklaasfeest waarbij met alle bevolkingsgroepen rekening gehouden wordt.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

“De verandering is onontkoombaar. Wie nu nog niet om wil, sluit bewust Nederlanders uit. Daarom richten we ons op de steden waar de verandering nog steeds uitblijft”, zegt Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet.

Activisten Kick Out Zwarte Piet naar Den Bosch en Eindhoven, dit jaar niet naar Tilburg

Geen verandering De organisatie gaat ook in Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Leeuwarden, Groningen, Den Haag, Dordrecht, Almere, Nijmegen en Willemstad (Curaçao) demonstreren omdat daar volgens de actiegroep het sinterklaasfeest nog niet is veranderd.

“Wij voeren actie omdat we verandering willen. Zwarte Piet is in strijd met verdragen voor kinder- en mensenrechten. Het is geen optie om te zeggen: die verandering komt vanzelf. Dit jaar gaan wij in 14 gemeenten een krachtige stem te laten horen voor een sinterklaasfeest én een samenleving zonder racisme", zegt Afriyie.

Landelijke intocht Tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn zal de organisatie niet demonstreren omdat daar geen zwarte pieten te zien zijn.