Medtronic opent nieuw distributiecentrum voor Europese ziekenhuizen in Heerlen

Medisch technologiebedrijf Medtronic opent vandaag zijn gloednieuwe distributiecentrum in Heerlen, goed voor 300 nieuwe banen.

Medisch technologiebedrijf Medtronic opent vandaag zijn gloednieuwe distributiecentrum in Heerlen, goed voor 300 nieuwe banen.

Het gaat bijvoorbeeld om implantaten, chirurgische producten en systemen voor patiëntmonitoring. Het Amerikaanse Medtronic is een van s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie. Het bedrijf is actief in meer dan 160 landen. Met ongeveer duizend arbeidsplaatsen was Medtronic al een grote werkgever in de regio en door de bouw van het nieuwe distributiecentrum komen daar nu 300 extra banen bij.

Medisch technologiebedrijf Medtronic opent vandaag zijn gloednieuwe distributiecentrum in Heerlen, goed voor 300 nieuwe banen.

Vanuit het gebouw van 33.000 vierkante meter op bedrijventerrein Trilandis kunnen 15.000 ziekenhuizen in heel Europa binnen 24 uur worden bevoorraad met diverse medische hulpmiddelen, zegt Medtronic.

Het gaat bijvoorbeeld om implantaten, chirurgische producten en systemen voor patiëntmonitoring.

Verwachte groei "De extra capaciteit en de unieke geografische ligging op het Trilandis-park maken dat mogelijk, en zorgen dat we de verwachte groei in Europa aankunnen. Goede logistiek is van levensbelang", aldus Sikko Zoer, vice-president Customer Care en Supply Chain van Medtronic.

Met ongeveer duizend arbeidsplaatsen was Medtronic al een grote werkgever in de regio en door de bouw van het nieuwe distributiecentrum komen daar nu 300 extra banen bij. Die zijn met name ontstaan bij logistiek dienstverlener CEVA Logistics die het pakhuis beheert.

Hotspot De regio-Heerlen is de laatste jaren een hotspot geworden in de zogenoemde medtech-branche, met Medtronic en grote spelers als Abbott, Acist en DocMorris, maar ook tal van kleinere bedrijven. "Deze grote logistieke uitbreiding voor Medtronic bevestigt de belangrijke rol die Heerlen vervult voor bedrijven in de medisch-logistieke sector", zegt wethouder Martin de Beer (Economie).

Het Amerikaanse Medtronic is een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie. Het bedrijf is actief in meer dan 160 landen. In Nederland heeft Medtronic meer dan 2000 medewerkers. Ze werken in het European Operations Center (internationaal distributie- en servicecentrum) in Heerlen, het Bakken Research Center in Maastricht, CardioVascular Operations (productiefaciliteit) in Kerkrade, en het Nederlandse verkoopkantoor in Eindhoven.

Medisch technologiebedrijf Medtronic opent vandaag zijn gloednieuwe distributiecentrum in Heerlen, goed voor 300 nieuwe banen.

Medisch-technologiebedrijf Medtronic heeft dinsdag met CEVA Logistics een nieuw distributiecentrum in Heerlen geopend. Het dc is met een oppervlakte van 33.000 vierkante meter het grootste in de regio. 

Het nieuwe distributiecentrum, dat naast de bestaande faciliteit van Medtronic in Heerlen is gebouwd, voorziet in de opslag en distributie van medische hulpmiddelen van het bedrijf. Dat zijn bijvoorbeeld chirurgische instrumenten, implantaten en systemen voor patiëntmonitoring. 

Het pand bestaat uit drie gebouwen, A tot en met C. Op de begane grond is circa 33.400 vierkante meter opslagcapaciteit en op de mezzanine 4.621 vierkante meter. Daarnaast beschikt het over 5.000 vierkante meter kantoorruimte. Logistiek dienstverlener CEVA Logistics neemt de dagelijkse operatie voor haar rekening.

Vanuit ons distributiecentrum kunnen 15.000 verschillende ziekenhuizen in onder andere Europa binnen 24 uur worden bereikt, aldus Sikko Zoer, Vice President Customer Care en Supply Chain van Medtronic EMEA. Het is onze verantwoordelijkheid om onder alle omstandigheden, aan al onze klanten en patiënten te leveren. De extra capaciteit en de unieke geografische ligging op het Trilandis-park maken dat mogelijk, en zorgen dat we de verwachte groei in Europa aankunnen. Goede logistiek is van levensbelang.

Met de komst van het nieuwe dc neemt het aantal arbeidsplaatsen in Zuid-Limburg verder toe. Bovenop de ruim duizend bestaande arbeidsplaatsen van Medtronic in Heerlen, gaan er nu nog 300 nieuwe medewerkers aan de slag bij CEVA Logistics in het distributiecentrum. Hiermee zijn de twee partijen samen de grootste commerciële werkgever in de regio.

Meld je nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.