Latin-artiest Sérgio Mendes (77) komt naar Heerlen

De Braziliaanse bossanova-koning Sérgio Mendes is in eigen land relatief onbekend, maar in de rest van de wereld wereldberoemd. Zijn doorbraak kwam in 1966, toen hij het album Sergio Mendes & Brasil ’66 uitbracht. Het daarvan afkomstige Mas Que Nada werd de eerste Portugeestalige hit in de Verenigde Staten en maakte de weg vrij voor successen als The Look Of Love, The Fool On The Hill en Scarborough Fair. Tijdens het WK 2006 scoorde Mendes wederom met Mas Que Nada, nu samen met The Black Eyed Peas. Ook op zijn 77e is deze legende nog stijlvol en swingend!

De componist, zanger en pianist, die in de jaren zestig met Mas Que Nada zijn eerste grote hit scoorde, wordt gezien als de vaandeldrager van de Braziliaanse muziek. Hij was in 2015 voor het laatst in Nederland te zien met zijn mix van samba, bossanova en pop.

Nieuwe doelgroep Mendes’ grootste hit werd in 2006 opnieuw uitgebracht met The Black Eyed Peas. Het werd toen internationaal in veel reclames rond het WK voetbal gebruikt. Daarmee boorde de toen 65-jarige artiest een nieuwe doelgroep aan en stond hij op nummer één in de Nederlandse hitlijsten.