Volksjongen Robby Alflen nieuwe trainer Helmond Sport

\Volksjongen\ Robby Alflen nieuwe trainer Helmond Sport
Helmond Sport strikt Alflen als nieuwe trainer
HELMOND – Helmond Sport heeft Rob Alflen aangesteld als nieuwe trainer voor komend seizoen. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

De 49-jarige Utrechter wordt de opvolger van Roy Hendriksen, die na twee seizoenen vertrekt bij de Jupiler League-club. 

Robbie Alflen krijgt een nieuwe kans als hoofdtrainer. De huidig assistent van John Stegeman bij Heracles Almelo staat komend seizoen aan het roer bij Helmond Sport, meldt de Brabantse club maandag. Alflen volgt Roy Hendriksen op en tekent een contract voor twee jaar. “Als volksjongen sluit hij goed aan bij volksclub Helmond Sport en heeft hij een stukje gezonde brutaliteit die we ook op het veld terug willen zien. Verder heeft hij als voetballer op hoog niveau gespeeld en daarna stap voor stap zijn carrière opgebouwd als trainer”, laat directeur Leon Vlemmings weten op de clubsite.

Alflen is sinds januari 2016 bij Heracles Almelo werkzaam als assistent-trainer. Daarvoor was hij vijf jaar in dienst bij FC Utrecht, waaronder een seizoen als hoofdcoach.

Alflen, die eerder aan het roer stond bij FC Utrecht, is in zijn nopjes. “Voor mij was het duidelijk dat ik weer op eigen benen wilde staan als hoofdtrainer. Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Hierdoor was de keuze voor mij makkelijk en ga ik volledig voor deze mooie kans.”

Goed gevoel”Voor mij was het duidelijk dat ik weer op eigen benen wilde staan als hoofdtrainer”, zegt Alflen op de website van Helmond Sport.

Oud-coach Utrecht krijgt kans bij Helmond Sport

“Aan de gesprekken met de club heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Hierdoor was de keuze voor mij makkelijk. Ik ga volledig voor deze mooie kans.

Helmond Sport heeft in Robby Alflen (49) een nieuwe trainer gevonden. De Utrechter is momenteel assistent-trainer bij Heracles Almelo, maar wil weer op eigen benen staan. Hij tekent een contract voor 2 seizoenen bij de club uit de Jupiler League.

Alflen nieuwe trainer Helmond Sport

Gezonde brutaliteit”We zijn blij dat we met Rob snel een nieuwe trainer hebben kunnen aanstellen die goed bij de club past”, zegt Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport. “Als volksjongen sluit hij goed aan bij volksclub Helmond Sport en heeft hij een stukje gezonde brutaliteit die we ook op het veld terug willen zien.”

16 april 2018 – Rob Alflen gaat weer aan de slag als hoofdtrainer. De huidige assistent-trainer van Heracles Almelo is vanaf het nieuwe seizoen eindverantwoordelijke bij Helmond Sport. Hij heeft een tweejarig contract getekend, meldt de Jupiler League-club via de officiële kanalen. In het verleden was de 49-jarige Alflen ook hoofdtrainer van FC Utrecht.”We zijn blij dat we met Robby snel een nieuwe trainer hebben kunnen aanstellen die goed bij de club past. Als volksjongen sluit hij goed aan bij volksclub Helmond Sport en heeft hij een stukje gezonde brutaliteit die we ook op het veld terug willen zien”, zegt directeur Leon Vlemmings. “Verder heeft hij als voetballer op hoog niveau gespeeld en daarna stap voor stap zijn carrière opgebouwd als trainer.”Alflen werkte vijf jaar bij Utrecht, waaronder één seizoen als hoofdtrainer. De laatste tweeënhalf jaar was Alflen de assistent van John Stegeman bij Heracles. “Voor mij was het duidelijk dat ik weer op eigen benen wilde staan als hoofdtrainer. Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Hierdoor was de keuze voor mij makkelijk en ga ik volledig voor deze mooie kans”, zegt Alflen.Het vertrek van Alflen bij Heracles was al eerder aangekondigd.

Achttiende plaatsHelmond Sport is bezig aan een tegenvallend seizoen. De ploeg van Hendriksen verloor negentien van zijn 36 wedstrijden in de Jupiler League en heeft op de ranglijst slechts twee ploegen onder zich: RKC Waalwijk en Jong FC Utrecht.

Stegeman-assistent Alflen vindt baan als hoofdtrainer: Weer op eigen benen staan

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Pushberichten ontvangen bij groot nieuws in jouw regio? Download de gratis apps van Omroep Brabant.

De 49-jarige Alflen is de opvolger van Roy Hendriksen, die na twee seizoenen vertrekt bij Helmond Sport.

Eerder was Alflen vijf jaar werkzaam bij FC Utrecht, waaronder een seizoen als hoofdtrainer. Vanaf januari 2016 fungeert hij als assistent-trainer bij Heracles Almelo.

“Voor mij was het duidelijk dat ik weer op eigen benen wilde staan als hoofdtrainer”, laat de oud-speler van Ajax en FC Utrecht op de website van Helmond Sport weten.

“Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden”, vervolgt Alflen. “Hierdoor was de keuze voor mij makkelijk en ga ik volledig voor deze mooie kans.”

Begin deze maand trad Leon Vlemmings als directeur in dienst bij Helmond Sport. Met de benoeming van Alflen laat hij zich meteen gelden. “Als volksjongen sluit Rob goed aan bij volksclub Helmond Sport en heeft hij een stukje gezonde brutaliteit dat we ook op het veld terug willen zien.”

Helmond Sport is in de Jupiler League bezig aan een teleurstellend seizoen. De Brabanders staan na 36 wedstrijden op de achttiende plaats.


Helmond at Twitter: